Şahbaz'ın kara para aklamakla suçlanan oğlu Pencap Başbakanı oldu!

Pakistan'da ABD'nin tehdidi sonucu gerçekleşen şüpheli bir oylamayla görev süresi dolmadan koltuğundan edilen İmran Han'ın yerine geçerek Pakistan liderliğini devralan Şahbaz Şerif'in oğlu Hamza Şerif, SuperHaber'in 8 gün önce uyardığı gibi, ülkenin en kalabalık eyaleti olan Pencap eyaletinin yeni Başbakanı seçildi.

Kendisine kurulan ABD merkezli bir komplo sonucunda görev süresini dahi tamamlayamadan koltuğundan edilen İmran Han bir darbe daha alırken; ülkenin güçlü iki siyasi ailesinden biri olan Şerif ailesi (diğeri ise Butto ailesidir) güç kazandı.

SUPERHABER UYARMIŞTI: HAMZA ŞERİF BABASININ YOLUNU İZLEYECEK

Sekiz gün önceki özel haberinde Şahbaz'ın oğlu Hamza Şerif'e de değinen SuperHaber, okuyucularını 'Bu isim radarınızda olsun' diyerek uyarmıştı.

Bugün ise endişelenilen olay gerçekleşti. İmran Han'ın yerine geçen Şahbaz Şerif'in oğlu Hamza Şerif, Pencap'taki muhalefet kanadının lideriydi ve artık Başbakanı oldu.

İleride ülkenin de Başbakanı olarak babasının izinden gidebilir. Zira Pakistan'da 'siyasi hanedanlıklar' bu şekilde işliyor.

İNGİLTERE, ŞERİF VE OĞLUNU KARA PARA AKLAMAKLA SUÇLAMIŞTI

2020'de hem Şerif hem de oğlu Hamza kara para aklamakla suçlandı ve İngiltere, Şerif ailesinin banka hesaplarını dondurdu. İngiltere Ulusal Suç Dairesi tarafından yürütülen söz konusu soruşturmada Şahbaz Şerif aleyhine 'kanıt bulamamasının' ardından, İngiltere davayı düşürdü.

Ancak, Şerif ve oğlu Hamza'nın bahse konu iddianamesinin, Pakistan'da Imran Han'ı düşüren gensoru oylaması nedeniyle defalarca ertelendiği iddia ediliyor.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Şahbaz'ın kara para aklamakla suçlanan oğlu Pencap Başbakanı oldu! ile ilgili etiketler Pakistan Darbe İmran Han ABD hamza şahbaz pencap Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.