Şahbaz ne demek? TDK Şahbaz kelimesi ne anlama geliyor?

Gündelik dilde kullanılan yaygın kelimelerden olan Şahbaz kelimesi hakkında araştırmalar devam ediyor. Türk Dil Kurumu da Şahbaz kelimesinin ne anlama geldiğine dair internet sitesinde açıklamaya yer verdi. Peki şahbaz ne demek, şahbaz kelimesi ne anlama geliyor?

Eski zamanlarda daha çok kullanılan ancak son dönemde de sosyal medya ve internette karşımıza çıkan şahbaz kelimesiyle ilk kez karşılaşanlar kelimenin ne anlama geldiğini araştırıyor. Peki şahbaz ne demek?

ŞAHBAZ NE DEMEK?

Farsça kökenli olan şahbaz kelimesi Türkçe'deki karşılığıyla oldukça sık kullanılır.

- İri bir tür akdoğan
- Becerikli ve Çevik
- Kahraman ve mert, yiğit (Kimse)

Bu şekilde yukarıda verilen anlamları üzerinden kullanılan bir sözcüktür.

Şahbaz kelimesi TDK'ya göre kahraman ve becerikli vev çevik anlamlarına gelmektedir. Ancak Türkçe'de ve halk dilinde şahtı şahbaz oldu gibi deyimlerde de yer alan şahbaz kelimesi iri bir hayvan türü olarak da biliniyor.

Şahbaz ne demek? TDK Şahbaz kelimesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu şahbaz ne demek şahbaz ne anlama geliyor tdk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.