Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında? Şahap Kavcıoğlu'nun eşi kim?

Cumhurbaşkanı kararı ile 20 Mart 2021'de Merkez Bankasının başına getirilen Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında sizler için araştırdık. Şahap Kavcıoğlu'nun hayatı detayları ile haberimizde.

Cumhurbaşkanı kararı ile 20 Mart 2021'de Merkez Bankasının başına getirilen Şahap Kavcıoğlu'nun hayatı araştırılmaya başlandı. Şahap Kavcıoğlu kimdir, Şahap Kavcıoğlu eşi kim soruları sorulmaya başlandı.

Şahap Kavcıoğlu kimdir?

Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 yılında Bayburt’ta dünyaya gelmiştir. Şahap Kavcıoğlu bankacı, ekonomist ve siyasetçidir.

Babasının ismi Halit ve annesi ise Naime Kavcıoğlu’dur. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden lisans derecesi ile mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünden denetim uzmanı olarak eğitimini tamamladı. Daha sonra İngiltere'deki Hastings Collage'da işletme üzerine eğitim görmüştür. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora eğitimini gördü.

Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında? Şahap Kavcıoğlu eşi kim?

Kavcıoğlu kariyerine Esbank TAŞ'de müfettiş yardımcısı olarak başlamıştır. Aynı bankada sırasıyla müfettiş, şube müdürü ve genel müdür yardımcısı pozisyonlarında görev almıştır. Daha sonra Halkbank İstanbul Bölge Koordinatörü olarak çalışma hayatına devam etti. Aynı bankada, parakende bankacılık, kredi politikaları ve insan kaynakları ve organizasyonundan sorumlu genel müdür yardımcılığına getirilmiştir. Ayrıca, Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfının başkanlığını yürütmüştür.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Bayburt milletvekili seçildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde 26. dönem milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmıştır. Bunun yanında, Ocak 2020'den beri Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulunun Bankacılık bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 20 Mart 2021'de Resmî Gazete'de yer alan cumhurbaşkanı kararı ile Naci Ağbal'ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirilmiştir.

Yeni Şafak gazetesinin ekonomi alanında köşe yazarlığı yapan Kavcıoğlu, evli ve üç çocuk babası olduğu bilinmektedir.

Şahap Kavcıoğlu’nun eşi kim?

Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirilen Şahap Kavcıoğlu’nun eşi hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında? Şahap Kavcıoğlu'nun eşi kim? ile ilgili etiketler Şahap Kavcıoğlu kimdir eşi kim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.