Şahan Gökbakar'dan provokatif ve ırkçı çağrı!

Sakarya'da bacakları kesilen yavru köpeğin ölümünün ardından sosyal medyada bir görüntü paylaşıma sokulmuştu. Suriyeli çocukları hedef gösteren provokatif paylaşımlar yapılmıştı. Emniyetten yapılan açıklama ile açıkça provokasyon olduğu belirtilen o videoyu paylaşan isimlerden biri de komedyen Şahan Gökbakar oldu. Üstelik Şahan Gökbakar sadece paylaşmakla kalmayıp içinde tuttuğu "Suriyelilere yönelik kini" de bu vesile ile kustu. Gökbakar gelen tepkiler üzerine mesajını sildi...

Yavru köpeğin toplumda yarattığı hassasiyeti provokatif amaca yöneltmek isteyen bazı kişiler olayla ilgisi olmayan bir videoyu dün gece dolaşıma sokmuştu. 

Videodaki köpek, bacakları kesilene benzediği için sokulmuştu dolaşıma... Amacı ise yavru köpeğe duyulan sempati üzerinden Suriyelilere yönelik bir provokasyonu tetiklemekti. 

Birçok kişi bu yönde paylaşımlarla Suriyelilere öfke kustu. Bu kişilerden biri de ünlü komedyen Şahan Gökbakar'dı. 

Instagram hesabından videoyu gündeme getirip Suriyelileri hedef aldı Gökbakar. 

"Eğer doğruysa" deyip şerh koysa da sonraki cümleleri Suriyelilere karşı ırkçı hissiyatını tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyordu ünlü komedyenin.  

Yavru köpeğin bacaklarını hem de kör bir orakla kestikleri ön kabulüyle suriyeli bu çocuklara insanlık yaptığımızı vurguluyor ve "Kendi çocuklarımızı doyuramazken milyonlar dolar para döktüğümüz bunlar" diyerek toplumsal tepkiyi yönlendirmeye çalışıyor yapacağı çağrı öncesinde. 

Sonra da çağrısını yapıyor: "Buradan açık çağrı yapıyorum. Kimlikleri tespit edilip bu çocuklar ve ilintili tüm akrabaları en kısa sürede sınır dışı edilmelidir. Aksi taktirde bugün o minik köpeğin kolunu bacağını kesen bu çocuklar yarın çocuklarımızın kolunu bacağını keser. Bu zihniyet her şeyi yapar. Yetkili kimse hemen ama hemen bunlara ve akrabalarına gereğini yapmalı" 

Şahan Gökbakar'dan provokatif ve ırkçı çağrı!

Şahan Gökbakar'ın açıkça ırkçı bir yaklaşım ile ön kabulle o çocuklarla tüm akrabalarını sınır dışı etme çağrısı toplumda umduğunu bulamadı. 

Tam tersine Gökbakar'a tepki yağdı. Komedyen bu tepkiler üzerine paylaşımını silmek zorunda kaldı. 

Şahan Gökbakar'a tepki gösteren isimlerden biri de Haşmet Babaoğlu'ydu. Babaoğlu, "Provokasyonu bu adamlar büyütyorsa, millet ne yapsın!" sözleri ile duygularını paylaştı... 

 

 

Şahan Gökbakar'dan provokatif ve ırkçı çağrı! ile ilgili etiketler Şahan Gökbakar yavru köpek provokasyon suriyeli çocuklar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.