"Sahada da masada da göstereceğiz"

Libya ve Maltalı mevkidaşları ile Trablus'ta görüşmeler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır arasında yapılan deniz yetki alanı anlaşmasına tepki gösterdi. AB'de hayal kırıklığına yol açtığı anlaşmayı değerlendiren Çavuşoğlu, "Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunu sahada da masada da göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır arasında bugün imzalanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması hakkında Malta’da konuştu.

Anlaşmanın AB tarafında hayal kırıklığı yarattığına işaret eden Çavuşoğlu sözde anlaşmaya dair, "Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunu sahada da masada da göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

AB tarafında bir hayal kırıklığı oldu. Açıklamayı burada duyduk. Verilen koordinatlara baktık. Ama bu koordinatlardan görüyoruz ki bu anlaşma, Hem Türkiye'nin hem de Libya'nın kıta sahanlığı ve haklarını ihlal ediyor. Daha önce Birleşmiş Milletlere bildirdiğim gibi böyle bir anlaşma bizim için yok hükmündedir. Bu noktaya gelmemizin sebebi Yunanistan'ın Rum Kesimi'nin Mısır ve İsrail gibi ülkelerle Türkiye'yi yok sayarak adımlar atmasıdır. Biz de hem kendimiz için hem de Kıbrıs Türk halklarının haklarını korumak için net somut adımlar attık. Sahada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunu sahada da masada da göstermeye devam edeceğiz, hem bunlara hem dünyaya.

Türkiye kendi kıta sahanlığı içinde ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlı bir şekilde korumaya devam edecektir. Bu tarz iş birlikleri bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Kimse bizim haklarımızı gasp edemez.

"Sahada da masada da göstereceğiz" ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Yunanistan Mısır Libya Malta
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.