Sağlık sistemi çöktü! Koronavirüsten ölenler 24 saat boyunca yakılacak...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında Hindistan geliyor. Yeni varyant sonrası sağlık sisteminin de çökme noktasına geldiği ülkede günlük 200 bini aşan vaka sayıları ardından cesetlerin yakıldığı krematoryumlar günün her saati çalışmaya başladı.

Çin'de başlayıp dünya geneli hızla yayılan koronavirüs salgınında Hindistan'dan her geçen gün korkutan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak yeni varyant ile birlikte genç nüfusta özellikle ciddi bir vaka artışı yaşanan ülkede sağlık sistemi de çökme noktasında. 

ÖLEN İNSANLAR 24 SAAT BOYUNCA YAKILACAKLAR

Günlük 200 binin üzerinde vaka sayısının olduğu Hindistan'da çareyi ölen insanların bedenlerinin yakıldığı krematoryumları 24 saat boyunca çalıştırmakta buldu. 29 milyon nüfuslu Delhi'deki bir krematoryumdan gelen kareler ülkedeki koronavirüs krizinin boyutlarını gözler önüne serdi.

GENÇ NÜFUSTA GİDEREK YAYILIYOR

Ülkede görülen yeni varyant sonrası sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği açıklanırken, uzmanlar bu varyantların aşıları etkisiz hale getirebileceği uyarısında bulunuyor. Ülke basınında yer alan haberlere göre, özellikle genç nufüsta ciddi bir vaka artışı görülüyor. Bunun sorumlusu olarak da yeni varyant gösteriliyor. B.1.617 varyantının daha kolay yayıldığına ve diğer türlerden potansiyel olarak daha ölümcül olabileceğine inanılıyor.

Sağlık sistemi çöktü! Koronavirüsten ölenler 24 saat boyunca yakılacak...

BİRÇOK EYALETTE AŞI SIKINTISI VAR

Nüfusu yaklaşık 1,4 milyar olan ülkede uygulanan aşı sayısı 127 milyonu geçti. Ancak hastalığa karşı yaygın aşılama kampanyası yürütülen Hindistan'daki birçok eyalette, aşı sıkıntısı yaşanıyor. Hindistan'da 16 Ocak'ta başlatılan aşılama kampanyası, ilk olarak sağlık personeli gibi salgınla mücadelede ön cephede çalışanları kapsarken daha sonra 45 yaşın üstündekileri de kapsayacak şekilde genişletilmişti.Kovid-19 aşılama verilerinin derlendiği "Ourworldindata.org" internet sitesine göre Hindistan, ABD ve Çin'in ardından "dünyada en fazla aşı yapılan 3. ülke" oldu.

Sağlık sistemi çöktü! Koronavirüsten ölenler 24 saat boyunca yakılacak... - Resim : 2

YENİ VARYANT SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTTİ

Uzmanlar, ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısında bulunuyor. 2 Nisan'dan bu yana "günlük bazda dünyada en fazla vaka kaydedilen ülke" konumundaki Hindistan'da, bugüne dek 15 milyonun üzerinde vaka tespit edildi.180 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ülkede, virüs bulaştıktan sonra iyileşenlerin sayısı 13 milyonu geçti.

Sağlık sistemi çöktü! Koronavirüsten ölenler 24 saat boyunca yakılacak... - Resim : 3

Sağlık sistemi çöktü! Koronavirüsten ölenler 24 saat boyunca yakılacak... ile ilgili etiketler Hindistan yeni delhi varyant virüs krematoryum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.