Sağlık sistemi çöken Hindistan'da oksijen faciası: 22 hasta hayatını kaybetti...

Koronavirüs salgınından dolayı sağlık sistemi çökme noktasına gelen Hindistan'da bir hastanede oksijen faciası yaşandı. Oksijen tedarik tankerinde yaşanan kesinti nedeniyle 22 hasta hayatını kaybetti. Hastane bölgesinden çekilen görüntülerde tankerden sızan yoğun beyaz dumanın bölgeyi kapladığı görülüyor.

İHA'dan gelen habere göre, hindistan'ın Maharashtra eyaletindeki bir hastanenin oksijen tedarik tankerinde sızıntı meydana gelmesi sonucu yaşanan kesinti nedeniyle 22 hasta hayatını kaybetti. 

ENTÜBE HASTALARA OKSİJEN TEDARİK EDİLEMEDİ

Hindistan'ın salgından en çok etkilenen eyaleti olan Maharashtra'nın Nashik kentinde koronavirüs hastalarının tedavi edildiği Zakir Hussain Hastanesi'nin önünde bulunan oksijen tankında sızıntı meydana geldiği bildirildi. Sızıntı nedeniyle de entübe olan hastalara oksijen tedarik edilemedi.

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yetkililerden Suraj Mandhare, "Mevcut bilgilere göre, Zakir Hussain Hastanesinde oksijen kaynağının kesintiye uğraması nedeniyle 22 kişi yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı.

Sağlık sistemi çöken Hindistan'da oksijen faciası: 22 hasta hayatını kaybetti...

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Maharashtra Eyaleti Sağlık Bakanı Rajesh Tope de olayı doğrulayarak, "Elimizdeki bilgilere göre Nashik'teki hastanede oksijen alan hastalar öldü. Sızıntı, bu hastalara oksijen sağlayan oksijen tankında tespit edildi" dedi. Tope, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğine aktardı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, hastanenin dışındaki tankerden sızan yoğun beyaz dumanın bölgeyi kapladığı görüldü.

Sağlık sistemi çöken Hindistan'da oksijen faciası: 22 hasta hayatını kaybetti... ile ilgili etiketler Hindistan Hastane entübe oksijen

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.