Sağlık- Sen Başkanından TTB'ye 'solüsyon' tepkisi: Biontech'i bulan Türk'ü göğe çıkarıyoruz ama...

Covid-19'a karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac için Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan ‘solüsyondur’ yorumuna sessiz kalmayan Sağlık- Sen Genel Başkanı Durmuş, Turkovac'ı geliştiren Aykut Özdarendeli'ye sahip çıktı. Durmuş, Türkiye’de aşı bulan bir Türk vatandaşını değersizleştirmenin doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut'un, "Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var." dediği Turkovac'ı geliştiren Aykut Özdarendeli'ye sahip çıktı.

Eskişehir şubesinin düzenlediği İl Divan toplantısına katılan Başkan Durmuş,  yerli koronavirüs aşısı Turkovac için yapılan ‘solüsyondur’ değerlendirmelerine tepki göstererek , di."Almanya’da aşıyı Türk vatandaşı buldu diye, o Türk vatandaşlarını biz göğe çıkarıyoruz. Neredeyse Türkiye’de heykellerini dikeceğiz. Ama Türkiye’de aşı bulan bir Türk vatandaşını görmezden gelmek, onu değersizleştirmek doğru bir yaklaşım tarzı değil. Çok büyük bir çalışma ve ekiple ortaya konulmuş olan bir başarı" dedi.

Sağlık- Sen Başkanından TTB'ye 'solüsyon' tepkisi: Biontech'i bulan Türk'ü göğe çıkarıyoruz ama...

"TURKOVAC’I GÖRMEZDEN GELMEK DOĞRU DEĞİL"

Almanya’da Biontech aşısını bulan Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i örnek gösteren Durmuş, "Tabii ki bu değerlendirmeler çok üzücü. Bizler de bunları okuyoruz. ‘Bu bir solüsyondur, aşı değildir’ değerlendirmeleri gerçekten Türkiye’mize yakışmayan değerlendirmeler. Bu aşılar öyle ‘yaptım, ettim’ denilip de onaylanan, yürürlüğe giren şeyler değil. Dünya Sağlık Örgütü’nün kontrollerinden geçen Türkiye’deki İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun mutlaka onaylarından geçen bir sürü testlerle, sabitlenmiş işlemler, dolayısıyla çok rahatlıkla ‘bu solüsyondur, aşı değildir’ yakıştırmaları o kurumların ciddiyetine yakışmayan değerlendirmeler. Bütün sonuçları test edilmiş, başarı elde edilmiş ve ona göre uygulama zemini bulmuş olan aşıdır. Türkiye’de gerçekten takdir edilmesi gereken, dünyada aşıyı bulan 9 ülkeden biriyiz. Almanya’da aşıyı Türk vatandaşı buldu diye, o Türk vatandaşlarını biz göğe çıkarıyoruz. Neredeyse Türkiye’de heykellerini dikeceğiz. Ama Türkiye’de aşı bulan bir Türk vatandaşını görmezden gelmek, onu değersizleştirmek doğru bir yaklaşım tarzı değil. Çok büyük bir çalışma ve ekiple ortaya konulmuş olan bir başarı" diye konuştu.

Sağlık- Sen Başkanından TTB'ye 'solüsyon' tepkisi: Biontech'i bulan Türk'ü göğe çıkarıyoruz ama... - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, yerli Covid-19 aşısı Turkovac’la ilgili faz çalışması sonuçlarının bilimsel dergilerde yayınlanması gerektiğini söylemiş ve "Pandemi çalışma grubumuz bu belgeleri inceleyerek Turkovac ile ilgili bir bilgi sunabilsinler. Çünkü ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var." açıklamasını yapmıştı.

Sağlık- Sen Başkanından TTB'ye 'solüsyon' tepkisi: Biontech'i bulan Türk'ü göğe çıkarıyoruz ama... ile ilgili etiketler TTB Turkovac Aykut Özdarendeli Sağlık-Sen Semih Durmuş solüsyon
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.