Sağlık çalışanlarına seyyanen zam müjdesi! Ocak 2022 hemşire ve doktor zamlı maaşları!

Milyonlarca sağlık çalışanına 2022 yılında seyyanen zam geliyor. Yaşanan bu son dakika gelişmesi akabinde sağlık çalışanlarına uygulanacak seyyanen zam sonrasında 2022 hemşire, doktor maaşları ne kadar olacak sorusuna da yanıt aranmaya başlandı.

Sağlık çalışanlarına 2022 yılı için ek zam müjdesi geldi. Milyonlarca sağlık çalışanı için bir kez daha seyyanen zam gündeme gelirken memurlara toplu sözleşme dışında enflasyondaki artışta dikkate alınarak ek protokolle zam yapılacağı ilan edilerek duyuruldu. Bu haber sonrasında ise sağlık çalışanlarından hemşire ve doktorların 2022 zamlı maaşları merak konusu oldu.

Sağlık Çalışanlarına Seyyanen Zam Ne Zaman?

4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisine yüzde 30 ila 35 arasında değişen zam gerçekleştirildi. Ek protokol ile yapılacak zammın, 2022 yılında Ocak ayının 15'ine kadar olan ilk maaşlarına yetişecek şekilde çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

Sağlık çalışanlarına seyyanen zam müjdesi! Ocak 2022 hemşire ve doktor zamlı maaşları!

Memur-Sen ve bağlı sendikaların genel başkanları ise son olarak Bakan Bilgin’e ziyarette bulunarak memura ek zam talebini iletti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamasında, "3600 ve ek gösterge meselesini asgari ücret belli olduktan sonra hemen gündeme alıp çalışacağız" dedi. Yalçın, Bakan'la görüşmede kapsayıcı ek zam için ivedi adım atılması, ek gösterge ve sözleşmelilerle ilgili komisyonun çalışmaya başlaması konularını değerlendirdiklerini söyledi. Yalçın, "Toplu sözleşmede beraber çalışılmak üzerinde uzlaşılan ve karar yansıtılan iki başlığı 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu hem de 1 Eylül-30 Kasım arasındaki ekonomik hareketliliği ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmayı dikkate alan, kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme konusundaki talebimizi paylaştık.

Bir ek protokol ile kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi konusunda beklentimizi ilettik" dedi. Yalçın, Ocak ayında ek protokol ile tüm kamu çalışanlarının maaşına zam yapılacağını açıklarken, "Bu konuda mutabık kaldık. Ocak ayının 15'ine ilk maaşlarına yetişecek şekilde şu anki mutabakatımız ve konuştuğumuz konu bu. Buna yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız" dedi.

Doktorlara ve sağlık çalışanlarına verilecek ücret konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yalçın, "Çünkü bu tip düzenlemeler toplu sözleşmenin kapsamı içerisindedir. Toplu sözleşmeye ek protokol olarak ortaya konması gerekir. Yoksa toplu sözleşme kültürünü de lağvetmek anlamına gelmektedir.

Sağlık çalışanlarına seyyanen zam müjdesi! Ocak 2022 hemşire ve doktor zamlı maaşları! - Resim : 2

Bunun için de ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde ek protokol yapma konusunda bir mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim. Dolayısıyla bunun üzerine bir an önce asgari ücret tartışmasından sonra kamu görevlilerine bir ek protokol ile alım gücü düşüklüğünü gidermeye yönelik bir çalışma için bakanlıkla bir araya gelmiş olacak" dedi.

Seyyanen Zam Nedir?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zamda oran 200 TL ise, herkesin maaşı o kadar artar.

 

Sağlık çalışanlarına seyyanen zam müjdesi! Ocak 2022 hemşire ve doktor zamlı maaşları! ile ilgili etiketler hemşire doktor seyyanen zam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.