Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman 2020? 8 bin 844 personel alımı şartları nedir?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin açıklama yaptı.ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli işe alınacak.Peki başvuru şartları nedir?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımına ilişkin haberlerin gündeme gelmesiyle birlikte başvuruların ne zaman olacağı ve başvuru şartları ile ilgili detaylar merak ediliyor.

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden detayları duyurdu;

“Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.3 bin 762’si hemşire, bin 91’i ebe ve 3 bin 476’sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi ünvanlarında alım yapılacak. Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın yönetim Hizmetleri GEnel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.”


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra yapılabilecek. Adaylardan 2019 veya 2018 KPSS sınavlarından alınmış olan puanlar geçerli olacak. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından konuya ilişkin detaylar netlik kazanacak

 

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman 2020? 8 bin 844 personel alımı şartları nedir? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca 2020 personel alımı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.