Sağlık Bakanlığı KPSS tercih kılavuzu | 2019/7 KPSS personel alımı ÖSYM

Sağlık Bakanlığının personel alımı üzerinden KPSS'ye dair tercih kılavuzu, ÖSYM'nin sitesinde yayımlandı. KPSS 2019/7 başvuruları ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, lisans, önlisans ve ortaöğretim "nitelik kodlarını" açıklarken, önemli uyarılarda bulundu.

KPSS 2019/7, Sağlık Bakanlığı personel alımı üzerine ÖSYM açıklama yaptı, Sağlık Bakanlığı başvuru tarihlerini açıkladı. Sınav merkezi resmi web sitesimde yayımladığı bilgilere göre; lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları başvuru yapacaklar. Başvuru yaparken "nitelik kodlar" üzerinden başvuru yapılması uyarısı yapıldı. 

Kimler başvuru yapabilir?

ÖSYM'nin yayımladığı genel bilgiler sayfasında yer alan bilgilere göre; " 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanı alan kişiler başvuru yapabilir.

KPSS başvuru tarihleri

Başvurular 13 Aralık 2019 tarihinde başlıyor, 19 Aralık 2019, 23:59'da sona eriyor. Sınav merkezi KPSS başvuru tarihlerinin uzatılmayacağını açıkladı. Başvurular ÖSYM AİS sayfasında yapılacaktır. KPSS tercih sonuçları, başvuruların sona ermesinden 15 gün sonra açıklanması bekleniyor.

Nitelik kodları: Dikkat!

Sınav merkezi, başvuru yapacak adaylar için "nitelik kodlara" dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Başvuru yapılacak yerin niteliği baz alınarak başvuru yapılması gerektiğini söyleyen sınav merkezi, nitelik üzerinden başvuru sonuçları etkin olacağını açıkladı. Kurumun açıklaması şöyle: 3 Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Yerleştirmede puanlar aynı olursa ne olacak?

Sınav merkezi, aynı puana sahip olanlar için yerleştirmede baz alınacak olanın "mezuniyet tarihi" olduğunu açıkladı. Aynı puana sahip olan kişilerde öncelik olarak mezuniyet tarihi önce olanın kabul edileceği belirtildi.

KPSS tercih kılavuz sayfasına gitmek için tıklayınız

 

Sağlık Bakanlığı KPSS tercih kılavuzu | 2019/7 KPSS personel alımı ÖSYM ile ilgili etiketler KPSS ÖSYM Sağlık Bakanlığı kpss tercih kılavuzu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.