Sağlık Bakanlığı duyurdu! Aile hekimlerine aşı teşviki için ek ödeme

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yoğun bir çalışma temposuna giren aile hekimlerine, 3 bin liralık aylık ek ödeme kararı verildi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde aşılama süreci yoğun bir şekilde devam ediyor.

Salgın sürecinde aile hekimlikleri, bir yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs salgınıyla mücadelede hem koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin yürütülmesi hem de koronavirüs hastaları ile temaslıların izlenmesinde önemli görev üstlendi.

Aşılama programını sürdüren Sağlık Bakanlığı, bu süreçte önemli rol üstlenen aile hekimlerini de teşvik etmek üzere yeni bir karar aldı.

AİLE HEKİMLERİNE EK ÖDEME

1 Temmuz'dan itibaren Aşı Programı Teşviki çerçevesinde aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına ek ödeme yapılmasına karar verildi.

Yeni karara göre aile hekimlerine 3 bin, aile sağlığı elemanlarına ise 1.500 liraya kadar aylık ek ödemede bulunulacak.

SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 225 bin 537 Covid-19 testi yapılırken, 5 bin 288 kişinin testi pozitif çıktı, 42 kişi hayatını kaybetti.

Hasta sayısı 462, ağır hasta sayısı 706 oldu. Koronavirüsü yenen ve karantina süresi dolanların sayısı da 6 bin 219 olarak açıklandı.

Test sayısı toplamda 61 milyon 12 bin 512'yi buldu. Ülkedeki toplam vaka sayısı 5 milyon 430 bin 940, can kaybı 49 bin 774'e çıktı.

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Aile hekimlerine aşı teşviki için ek ödeme ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs aile hekimleri ek ödeme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.