Sağlık Bakanlığı: Bu gruptakiler grip aşısı olsun

Grip aşısı tartışmaları devam ederken, Sağlık Bakanlığı aşı tartışmalarına yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, kimlerin grip aşısı olması gerektiği tek tek sıralandı.

Sağlık Bakanlığından grip aşısına yönelik önemli bir açıklama geldi. Bakanlık, risk grubunda olduğu belirtilen kişilerin mutlaka aşı yaptırması gerektiğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “65 yaş üstündekiler, enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklar-bebekler kadar duyarlıdır. Yaşlılar grip olduklarında hastalığı daha ağır geçirebilirler. Sinüzit, orta kulak iltihabı ve çok basit bir mikroorganizma sonucunda grip bir anda zatürre hastalığına dönüşebilir ve hayati risk taşıyabilir. Yaşlılarımızı aşısı olan enfeksiyon hastalıklarından korunmak için en önemli korunma yöntemi aşılamadır” denildi.

İşte bakanlığın aşı için uyarıda bulunduğu gruplar;

65 yaş ve üzerindekiler

Kronik böbrek yetmezliği olanlar

Kalp damar sistemi hastaları

Şeker hastaları Hamileler

Astım, kronik akciğer hastalığı olanlar

6 ay-18 yaş arası olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler.

PROF. DR. TAŞBAKAN: ZATÜRRE AŞISI KORONAVİRÜSÜ ENGELLEMEZ

Öte yandan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, zatürre aşısının koronavirüsü engellemediğini belirtti.

Taşbakan, “Zatürre aşısı, koronavirüsün neden olduğu zatürreye karşı koruyucu değildir. COVID-19’un yaptığı zatürre ile aşının engellediği zatürre farklıdır. Zatürre aşısı, virüslerle değil bakterilerle ortaya çıkan zatürreyi engeller. O nedenle zatürre aşısı koronayı önlemez.” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı: Bu gruptakiler grip aşısı olsun ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs grip aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.