Sağlık Bakanlığı, 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alacak! İşte başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı'nın 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alımına dair duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık personeli başvuruları ÖSYM üzerinden, sürekli işçi alımı ise İŞKUR üzerinden yapılacak. Detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığı'nın 10 bin personel ve 10 bin sürekli işçi alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete'nin 15 Mart 2022 tarihli sayısında yayımlandı.

Bakanlığın, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağına ilişkin ilanda; ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2022/5 Tercih Kılavuzunun ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacağı da duyuruldu.

Adaylar tercihlerini, 15 Mart 2022 – 22 Mart 2022 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecek. Ancak ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığı'na posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sözleşmeli alınacak sağlık personeli için uzmanlıklarına göre kontenjan bilgisine aşağıdaki listelerden ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı, 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alacak! İşte başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı, 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alacak! İşte başvuru şartları - Resim : 2

10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI

Sağlık Bakanlığı ayrıca 10 bin sürekli işçi alımı da gerçekleştirecek. Adaylar, ilanlara Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresinden ulaşarak, başvuru yapabilecek. Başvurular, 15.03.2022 - 21.03.2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacak.

Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek ve başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Sürekli işçi alımı için yayınlanan iş kolu ve kontenjanlar ise şöyle:

Sağlık Bakanlığı, 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alacak! İşte başvuru şartları - Resim : 3

 

 

Sağlık Bakanlığı, 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alacak! İşte başvuru şartları ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı başvuru sağlık personeli alımı sürekli işçi alımı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.