Sağlık Bakanından vaka sayısı uyarısı: Yarın daha yüksek olacak

Türkiye'de son 24 saatte 9 bin 500'den fazla koronavirüs vakası tespit edilmişti. Sık sık salgın kurallarına uyulmasını isteyen ve aşı çağrısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın muhtemelen daha yüksek vaka sayısı görüleceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 22 Temmuz Perşembe günü Türkiye'de tespit edilen Covid-19 vaka sayısı 9 bin 586 oldu.

9 günlük bayram tatilinde salgın kurallarına uyulmasını isteyen ve günlerdir aşı çağrısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının bir günde düşmediğini ve yarın muhtemelen daha yüksek vaka sayısı görüleceğini söyledi.

Uyarılarını tekrarlayan Sağlık Bakanı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Vaka sayılarının 1 gün, birkaç gün içinde düşmediğini deneyimlerimizle biliyoruz. Yarın muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız. Sonraki günleri uyacağımız kurallar, yaptıracağımız aşılar belirleyecek. Almak istediğimiz sonuca göre hareket edelim. Kararlı davranalım." dedi.

 

 

Sağlık Bakanından vaka sayısı uyarısı: Yarın daha yüksek olacak ile ilgili etiketler Uyarı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.