Sağlık Bakanı Koca o söze sert tepki gösterdi: İnsani bir düşünce değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkçılara yönelik şiddetin artması sonrası yaşanan tartışmalarda söylenen "Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor" söylemlerine tepki gösterdi. Bakan Koca, söz konusu düşüncenin insanca olmadığının altını çizerek, "Sorumlu vatandaşlar olarak bu hastalıklı 'Ama' sözünün yanınızda söylenmesine bile asla izin vermeyin. Doktorlar saygıyı hak ediyor" dedi.

Türkiye son günlerde sağlıkçıların maruz kaldığı şiddeti tartışıyor. Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesinin ardından gündemden düşmeyen sağlıkçılara şiddetle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepki gösterdi. "'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' düşüncesi insanca bir düşünce değildir." diyen Bakan Koca, bu ifadenin telaffuzunun şiddet suçu olduğunu vurguladı.

Konya'da Doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede vahşice öldürülmesinin ardından başka şiddet haberlerinin de gelmesi Türkiye'nin dikkatini sağlıkçılara çevirdi. Bakan Koca da doktorlara uygulanan hem fiziksel şiddet hem de sözlü şiddetlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

BAKAN KOCA'DAN SERT TEPKİ

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' düşüncesi insanca bir düşünce değildir. Telaffuzu şiddet suçudur. Daha ötesi suçlunun yıllarına mal olabilir. Sorumlu vatandaşlar olarak bu hastalıklı 'Ama' sözünün yanınızda söylenmesine bile asla izin vermeyin. Doktorlar saygıyı hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca o söze sert tepki gösterdi: İnsani bir düşünce değil ile ilgili etiketler Fahrettin Koca doktor Şiddet tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.