Sağlık Bakanı Koca "Normal hayata bir adım daha yaklaştık" diyerek açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmalarıyla ilgili son durumu paylaştı. Bakan Koca, 24 saatte 449 bin 684 kişiye aşı yapıldığını belirterek, randevu alanların neredeyse tamamının aşılarını yaptırdığının altını çizdi. Bakan Koca, "Normal hayata bir adım daha yaklaştık" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınından kurtulmanın en önemli yolu olan aşılama çalışmaları son hızla devam ediyor. Son olarak BionTech'ten gelen yeni aşılarla birlikte çalışmalarda önemli mesafe alınırken, bir çok meslek grubu önecelikli olarak aşı olmaya başladı. Öte yandan son olarak 40 yaş üstü vatandaşlar aşı oluyor.

BAKAN KOCA SON BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmalarıyla ilgili yeni bilgileri paylaştı. Bakan Koca, 24 saatte 449 bin 684 kişiye aşı yapıldığını açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"12 Haziran Cumartesi toplam 449.684 aşı yapıldı. Aşı yaptırmak üzere randevu alanların %99,485’i gelip aşılarını yaptırdı. Normal hayata bir adım daha yaklaştık. Sağ olun."

TOPLAM AŞI MİKTARI 33 MİLYONU GEÇTİ

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı, saat 19.45 itibarıyla 33 milyon 247 bin 651'e ulaştı.

KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 218 bin 758 Covid-19 testi yapıldı, 6 bin 76 kişinin testi pozitif çıktı, 75 kişi hayatını kaybetti.

Ağır hasta sayısı 973 oldu, 5 bin 112 kişinin Covid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 198 bin 57'e yükseldi.

 Sağlık Bakanı Koca "Normal hayata bir adım daha yaklaştık" diyerek açıkladı

Sağlık Bakanı Koca "Normal hayata bir adım daha yaklaştık" diyerek açıkladı ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Türkiye aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.