Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Asistan doktorlar ayda en fazla 8 nöbet tutacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca doktorların çalışma şartları için yapılacak yeni düzenlemeyi duyurdu. Bakan Koca, Meclis'ten geçecek düzenleme ile asistanların ayda en fazla 8 nöbet tutacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, intörn doktorlara yapılan ödemenin asgari ücret düzeyine çıkarılması ve asistan doktorların nöbet sayılarıyla ilgili düzenlemelerin Meclis'ten çıkacak yasayla uygulamaya konulacağını açıkladı.

Intörn doktorlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret kadar bir ücret müjdesi verdiğini hatırlatan bakan Koca bunun gerçekleşmesinin Meclis'ten geçecek bir kanunla mümkün olduğunu ifade ederek "Biliyorsunuz Eğitim ve Araştırma hastanelerimizde ve Üniversite Hastanelerimizde özellikle sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız ve Intörn arkadaşlarımız. Intern arkadaşlarımızla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın kabine sonrası müjdesi olmuştu. Bundan böyle son sınıfların da asgari ücret kadar bir ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgili de bakıyorum Intörn arkadaşlarımız "Neden hala bu bize ödenmiyor" diyor. Biliyorsunuz bu kanunla gerçekleşmesi mümkün olan bir durum. Yani Intörnlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla mümkün. Meclis tatilde olduğunda iradesi nasıl devreye girecek. Meclis açıldığında Meclis'in iradesi en erken dönemde devreye girecek." dedi.

ASİSTAN DOKTORLARLA İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ DÜZENLEME

"Sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız" diyen Koca yeni düzenlemeyle ilgili şunları kaydetti;

Biraz önce dediğim gibi sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız. Asistan arkadaşlarımızın taban ücretlerini önemli oranda farklılaştırdık. Uygulamada da hem kat sayılarını hem de ortalamadan kliniklerin farklılığıyla daha fazla karşılık bulmalarını hem de mesai sonrası çalışmalarının önünü açtık.

"NÖBET SAYILARI 8'DEN FAZLA OLMAYACAK"

Önümüzdeki dönemde asistan arkadaşlarımız yeni yönetmelikle nöbet sayıları 8'den fazla olmayacak. Aşma durumunda ilgili klinikle ilgili yaptırımlar yönetmelikte geliyor. Dolayısıyla biz nöbet ertesi 24 saatten sonra çalışılmamasını ve bunun da 8 nöbetten fazla olmamasını yönetmelikle netleştiriyoruz.

Dolayısıyla çocuklarımız hem nöbet sayıları azalarak hem de gelirlerin artışı sağlanarak bundan böyle rahat evlenebilecekler.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Asistan doktorlar ayda en fazla 8 nöbet tutacak ile ilgili etiketler doktor Nöbet Fahrettin Koca asistan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.