Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci: Gelecekte yataksız hastaneler olacak

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, 24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular programına konuk oldu. Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan Dr. Şuayip Birinci, sağlık sistemiyle ve geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, 'Gelecekte yataksız hastaneler olacak. Herkes evinde olacak.' dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, 24 TV'nin Arafta Sorular programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularına cevap verdi.

Sağlığın geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Birinci, "Geçmişte konuşulduğunda hayalperest bulunurdu, polikliniksiz hastaneler konuşulurdu. Bence gelecekte yataksız hastaneler olacak. Herkes evinde olacak. Bir sanal oda olabilir. Çok ihtiyaç olursa hekim gelebilir ya da hastaneye taşınabilir. Toplum yaşamından soyutlanmayan ve sürekli sağlığın ve insanın izlendiği bir sistem geliyor. Yataksız hastanenin yakın olduğunu düşünüyorum. Pandemide elektronik ortamda insanları muayene ettirdik." ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILDA ÜZERİMİZDEKİ TİŞÖRTLERDE BİLE SENSÖR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Uzaktan sağlık ile dünyanın bir çok yerine hizmet verilebileceğine dikkat çeken Dr. Birinci, "E-nabız cihazlardan bütün verileri alıyor. Önümüzdeki 10 yılda üzerimizdeki tişörtlerde bile sensör olacağını düşünüyorum. Çünkü sağlık çok değerli. Şua nda günde ne kadar uyunuyor, ne kadar yürünüyor bunların hepsini ölçebiliyorsunuz." diye konuştu.

"TÜRKİYE GEÇMİŞTE SON EVRE KANSER HASTASI GİBİYDİ"

Türkiye'nin sağlık sistemindeki gelişimle ilgili açıklamalar yapan Sağlık Bakan Yardımcısı, "Kolay anlaşılır bir yorum mu yapayım? Son evre bir kanser hastası gibiydi. O kadar umutsuzdu. Son nefesinde bir kadro hareketine denk geldi ve büyük bir lider her şeyi değiştirdi. İnsana üzüntü veren gençlerin bunları bilmiyor olması. Bir yerde okumuştum insanlar herhangi bir kötülük ya da iyilik halini ortalama 7 ay aklında tutabilir. Kısa zamanda insanlar iyiliği ve kötülüğü unutabiliyor. O gün sosyal medya olsaydı bugün daha iyi anlaşılıyor olurdu. O gün ile bugün arasında inanılmaz farklar var." açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİR SÜRÜ ÜLKE TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİNİ FARK ETTİ VE TÜRKİYE'NİN SAĞLIK SİSTEMİNE GÜVEN ÇOK ARTTI. PANDEMİ, BU ALGIYI ÇOK GÜÇLENDİRDİ."

"Bizim algısal sorunlarımız var. İyi bir şey yapıldığında bunu Batılıların yaptığını düşünüyorlar. 6 ayda İtalya'nın toplam yoğun bakım yatağı kadar yatak üretiyorsunuz. Sizin sisteminiz yarın oraya kaç hastanın gireceğini söylüyor ve yeni yataklar açıyorsunuz. Peki bunu yaparken nasıl yapıyorsunuz? Son dakika yeteneği değildi, 20 yıllık emek var burada. Kimsenin arzu etmediği ama yaşadığımızda da başarıyla çıktığımız bir testti. Bir sürü ülke Türkiye'deki sağlık sistemini fark etti ve Türkiye'nin sağlık sistemine güven çok arttı. Pandemi, bu algıyı çok güçlendirdi.

"RİSKLİ HASTAYA ERİŞİM AÇISINDAN BAKTIĞINIZDA TÜRKİYE, DÜNYADAKİ EN İYİ ÜLKELERDEN BİRİ."

Ambulans çağrısından hasta taburcu olana kadar ki süreci ölçen bir sistem var. Ülkenin neresinde yaşarsanız yaşayın başınıza acil bir şey geldiği zaman ambulans size eşit ulaşmalı. Riskli hastaya erişim açısından baktığınızda Türkiye, dünyadaki en iyi ülkelerden biri."Gelecekte yataksız hastaneler olacak. Herkes evinde olacak."

Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci: Gelecekte yataksız hastaneler olacak ile ilgili etiketler Esra Elönü Sağlık Bakan yardımcısı şuayıp birinci yataksız hastane Arafta Sorular sağlığın geleceği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.