Sağanak yağış ve kar geliyor

Türkiye yeni bir yağışlı hava sistemine giriyor. Yağışlar bugün Hakkari ve Van civarında görülürken hafta sonu başta Marmara olmak üzere ülkenin büyük bölümünde etkili olacak. Yağışlar pazartesiden itibaren doğu bölgelere kayacak. İşte Meteoroloji'nin son verilerine göre bazı il ve bölgelerde bugünden itibaren 5 gün boyunca yaşanacak hava olayları...

Haftanın son iş günü aynı zamanda ülke genelinde görülen açık havanın da son günü.

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Bitlis'in doğu ilçeleri yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık bir gün geçirecek. 

Yağışlar Van ve Hakkari çevreleri ile Bitlis'in doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar olacak. Siirt ve Şırnak illerinde ise yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışların Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı bu nedenle başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kent halkının dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 

Sağanak yağış ve kar geliyor

Yine bu gece saatlerinden itibaren iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ tehlikesi dikkate alınmalı. 

Sıcaklıkların kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. 

Rüzgarın yurdun kuzey ve batı kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

6 MART CUMARTESİ

Hafta sonunun ilk günü İstanbul dahil tüm Marmara, Ege ile Batı Karadeniz ile Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'da sağanak yağışlar var. Doğu Anadolu ile İç Anadolu'nun büyük bölümünde az bulutlu ve güneşli bir gün yaşanacak. Hatay, Osmaniye ve Adana ile Rize ve Artvin çevrelerinde bulutlu bir gün olacak. 

Yağış alacak bölgelerde sıcaklıklar 2-3 derece düşecek.Diğer bölgelerde çok önemli bir değişiklik olmayacak. 

Sağanak yağış ve kar geliyor - Resim : 2

7 MART PAZAR

Pazar gününden itibaren yağışlar Ege ve Marmara'nın batısından ayrılacak. İstanbul'un Anadolu Yakası ile Kocaeli, Sakarya, Bilecek ile tüm karadeniz bölgesinde sağanak yağışlar görülecek. Yağışlar Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çorum'da karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yine Karadeniz bölgesinde bulunan Gümüşhane ve Bayburt'ta ise kar yağışı beklentisi bulunuyor. Ardahan, Kars, Erzurum, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Ağrı ve Van'da kar yağışı beklenen Doğu Anadolu'nun diğer kentlerinde ise sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu'nun bir bölümü bulutlu bir gün geçirirken Kırıkkale, Yozgat, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'de sağanak yağış hakim olacak. Konya, Karaman, Mersin ile Güneydoğu Anadolu'nun büyük bölümünde bulutlu bir hava hakim olurken, Adana, Osmaniye, Hatay ile Şırnak, Siirt ve Batman'da sağanak yağış görülecek. Marmara'nın büyük bölümü ile Ege'nin kuzeyinde bulutlu, Ege'nin güneyi ile Akdeniz Bölgesi'nin batısında ise parçalı bulutlu bir gün yaşanacak. Yağışlarla birlikte ülke genelinde sıcaklıklar 4-5 derece düşecek.

Sağanak yağış ve kar geliyor - Resim : 3

8 MART PAZARTESİ

Gelecek haftanın ilk iş gününde yağışlar İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkisini sürdürecek. Yağışlar Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Hakkari, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl ve Bitlis'te kar şeklinde, diğer bölgelerde ise sağanak yağış olarak görülecek. Batı Karadeniz ile Çankırı, Ankara civarları bulutlu, İç Anadolu'nun batı bölgeleri ile Akdeniz'de bulutlu, Ege ve Marmara'nın batı kentlerinde ise açık bir hava hakim olacak. Yağışlı bölgelerde hava sıcaklığındaki düşüş devam ederken, batı illerinde 1-2 derecelik artışlar olacak. 

Sağanak yağış ve kar geliyor - Resim : 4

9 MART SALI

Salı günü Marmara'nın tamanında parçalı bulutlu bir gün yaşanacak. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da az bulutlu ve güneşli bir gün beklenirken, Batı Karadeniz'in sahil kentlerinde bulutlu, iç bölgelerde ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta sağanak yağış, Artvin'de karla karışık yağmur, Ardahan, Van ve Hakkari'de ise kar yağışı hakim olacak. Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde bulutlu ve kapalı bir gün yaşanırken, Güneydoğu Anadolu'da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar ise yağış alan bölgeler dışında 1-2 derece artacak. 

Sağanak yağış ve kar geliyor - Resim : 5

 

 

 

Sağanak yağış ve kar geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji kar İstanbul sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.