Sağanak yağış kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 ilin ismini tek tek sayarak kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Hava durumunun ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını duyuran Meteoroloji Denizli, Uşak, Isparta, Burdur, Aydın, Muğla, Antalya, Manisa, İzmir, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Afyonkarahisar ve Kütahya'da bazen il genelinde bazen yerel bazda kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, pazar öğle saatlerinden sonra ülkenin güneybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri ve Antalya'nın batı iç kesimlerinde (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) yerel olarak kuvvetli sağanak yağacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji bu kent ve bölgelerde yaşayan vatandaşlardan, yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

AZ BULUTLU VE AÇIK

Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Uşak, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile İzmir ve Giresun'un iç, Kütahya'nın güney, Afyonkarahisar'ın batı ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği, diğer yerlerde havanın az bulutlu, açık olacağı da belirtildi.

KÜTAHYA İÇİN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Kütahya'nın batı ilçelerinde 2 saat süresince yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacak.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı doluya karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ISPARTA'DA İKİ İLÇE ETKİLENECEK

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, 9 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde , Isparta'nın Eğirdir ve Sütçüler çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği İfade edildi. Kuvvetli olması beklenen yağışla birlikte meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Sağanak yağış kuvvetli geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji Sağanak Yağış Sel (Doğa olayı) kuvvetli sağanak su baskını dolu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.