Sağanak yağış için saatler kaldı

Türkiye yarından itibaren İstanbul ve Marmara'dan başlayarak yeni yağışlı havanın etkisi altına girecek. Özellikle perşembe günü tüm yurtta sağanak yağış, karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. Cuma günü de etkisini gösterecek yağışlar cumartesi günü yurdu terk edecek. Pazar günü yeniden yağışlar başlarken gelecek haftanın ilk iki gününde Türkiye'nin büyük bölümünde sağanak yağışlar hakim olacak. Bu çarşamba yükselecek olan sıcaklık, perşembe ve cuma düşecek. Hafta sonu ise yeniden artacak.

Türkiye uzmanların da uyardığı gibi yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor. Yağışlar Trakya'dan baylayarak İstanbul dahil güneydoğu istikametindeki bir hat üzerindeki şehirleri etkileyecek. Karadeniz, Ege'nin güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da parçalı, iç bölgelerde de genellikle bulutlu bir hava hakim olacak. Ankara ile Konya'nın batı ve doğusundaki illerde yağış görüürken bu iki ilimizde de bulutlu bir gün yaşanacak.Bitlis ve Muş'ta ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Çarşamba günü yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak olan hava sıcaklıklarının, perşembe ve cuma günleri azalacağı, ancak hafta sonunda tekrar artacağı tahmin ediliyor...

Sağanak yağış için saatler kaldı

 

 

Perşembe günü ülkenin tamamında yağış hakim olacak. Hava sıcaklıkları düşecek.
Yağışlar Marmara ve Ege'nin tamamında, Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı kesimleriyle, Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağmur, Ülkenin İç Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde karla karışık yağmur, Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum, Bitlis, Muş, Bingöl illerinde kar şeklinde olacak.

Cuma günü yağışlar doğuya doğru ilerleyecek. Trakya ve Ege'de parçalı bulutlu, Marmara'nın kalan bölgeleriyle İç Anadolu'nun bir bölümünde bulutlu hava hakim olurken, karadeniz kıyılarında sağanak yağış ile yer yer karla karışık yağmur. Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar'a komşu Karaman, Nevşehir ve Niğde'de kar yağışı olacak. Güneydoğu Anadolu'nun tamamında sağanak yağışlar görülecek. Yağışlara bağlı olarak hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşanacak.

Cumartesi günü Marmara ve Karadeniz'in tamamı parçalı bulutlu, Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun büyük bölümü az bulutlu ve açık, Erzurum ile Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari hattı ise bulutlu bir gün yaşayacak. Hava sıcaklığında da yükseliş olacak.

Pazar günü ise yağışlar Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak yağış iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Ardahan, Kars ve Ağrı'da ise kar bekleniyor.Antalya, Muğla, Aydın, Burdur, Isparta ve civarlarında ise aralıklarla yağmur yağacağı tahmin ediliyor.

Sağanak yağış için saatler kaldı - Resim : 2Pazartesi günü ise yağışlar yeniden hemen hemen tüm yurda etkileyecek. Uzun vadeli tahminlere göre 15 Mart Pazartesi Doğu Karadeniz İle Doğu Anadolu'nun sınır kentlerinde yağış beklenmiyor. Benzer durum 16 Mart salı günü için de geçerli. Bu kez yağış beklenmeyen yerlere Güneydoğu Anadolu'nun büyük bölümü de eklenecek. Diğer bölgelerin tamamına yakını sağanak doğu illerinde ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. 

Haritalarda görüleceği gibi Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklentisi bulunuyor. Perşembe günü ülkenin İç Anadolu'dan itibaren batı bölgelerinin tamamına yakınını etkileyecek kuzeydoğu ve kuzeybatı yönlü rüzgarlar Cuma Günü Akdeniz ile Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu etkileyecek. 

Sağanak yağış için saatler kaldı ile ilgili etiketler Meteoroloji Sağanak Yağış Rüzgar kar sıcaklık karla karışık yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.