Safranbolu geçtiğimiz yıl nüfusunun 23 katı turiste ev sahipliği yaptı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, 2021'de nüfusunun 23 katı turist ağırladı.

17 Aralık 1994'te UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındıktan bir yıl sonra turist ağırlamaya başlayan Safranbolu, geçen 28 yılda kültür turizminin önemli merkezlerinden biri haline geldi.

UNESCO tarafından dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen, tarihi han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra geleneksel konaklarıyla öne çıkan Safranbolu, yerli ziyaretçilerin yanı sıra Tayvan, Japonya, Almanya, İtalya ve Güney Kore gibi ülkelerden de turistleri kendine çekiyor.

İlçede geçtiğimiz yıl 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilen yaklaşık 2 bin geleneksel konakta Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bolu, Bursa ve Eskişehir başta olmak üzere çeşitli iller ile 50 ülkeden 164 bin 800 turist konakladı.

"İKİ YILDIR EVDE KALMANIN SIKKINLIĞI VAR"

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği'nde başkanlık görevini yürüten Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, Safranbolu'nun kültür turizmi denilince ülkede akla ilk gelen yerler arasında olduğunu ifade ederken, bu yıl için beklentilerini şu sözlerle aktardı:

"Geçen yıl yaklaşık 165 bin turist ağırladık. Bir önceki sene bu rakam 120 bindi. Yüzde 40'a yakın bir artış oldu. Tabii ki bu konaklamalı turist sayısı. Bunun dışında günübirlik ziyaretçilerimizin olduğunu biliyoruz.

Umarım yeni varyantla karşılaşmayız. İnsanlarda iki yıldır evde kalmanın sıkkınlığı var. 2022'den umutluyuz, beklentimiz yüksek. Büyük patlama bekliyoruz."

Safranbolu geçtiğimiz yıl nüfusunun 23 katı turiste ev sahipliği yaptı ile ilgili etiketler Safranbolu turizm UNESCO
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.