Safran nasıl kullanılır? Safran yemeklerde nasıl kullanılır, nasıl tüketilir?

Güneybatı Asya'nın en meşhur bitkisi Safran bitkisinin yaprakları uzun ve koyu yeşil, çiçekleri mor renktedir. Oldukça keskin bir kokusu vardır. MasterChef programında da kullanıldığı görülen Safran bitkisinin 100 gramı için 1 dönümlük bir ekim yapılması gerekir. Çok zahmetli yetiştirilen Safran nasıl kullanılır? Safran yemeklerde nasıl kullanılır, ne kadar tüketilir?

Safran nasıl kullanılır? Safran yemeklerde nasıl kullanılır, nasıl tüketilir?

Türk mutfağında da kullanılan Safran yiyeceklere parlak sarı bir renk katar. Pilav ve etli yemeklerde kullanılan Safran çay olarak da tüketilir. Peki safran nasıl kullanılır? Yemeklerde safran nasıl tüketilir?

SAFRAN NASIL KULLANILIR?

Türk mutfağında son dönemde oldukça sık kullanılan popüler sos içeriği safran, sarı rengi ve keskin kokusu ile tercih edilir. balık yemeklerinde de kullanılan safran, çay olarak da kullanılır.

Bu bitkinin erkek organları kurutulur ve gıda boyası ve tat verici olarak kullanılır. Safran bitkisinin memleketleri olarak İran, İtalya, İspanya ve Fransa sayılabilir. Türkiye’de safran Safranbolu bölgesinde yetiştirilir. Anavatanı ise Güneybatı Asya'dır. İlk olarak Yunanistan'da yetiştirilmiştir.

Safranın keskin bir tadı ve saman benzeri bir kokusu vardır. Bunlara sebep olanlar ise pikrokrosin ve safranal bileşenleridir. Safran aynı zamanda sarı rengini veren bir madde içerir.

Kelime olarak safran kelimesi Arapçada za’feran sarı anlamına gelen asfar kelimesinden köken alır.

Safran nasıl kullanılır? Safran yemeklerde nasıl kullanılır, nasıl tüketilir? ile ilgili etiketler Yemek safran nasıl kullnanılır safran yemeklerde nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.