Saffet Sancaklı milletvekili oldu mu? Ne kadar oy aldı?

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına geldi. Tüm yurtta saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Milletvekili adayları arasında spor ve sanat camiasından isimler de yer aldı. Eski milli motosiklet yarıçısı Kenan Sofuoğlu ve eski milli futbolcu Alpay Özalan AK Parti'den, oyuncu Barış Atay HDP'den, geçtiğimiz dönemde MHP milletvekili olan eski futbolcu Saffet Sancaklı yine MHP'den milletvekili adayı gösterilmişti.

Saffet Sancaklı milletvekili oldu mu? Türkiye'de cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar milletvekili seçimleri de merak konusu oldu. Adayları arasında ünlü isimler de yer aldı.Eski milli motosiklet yarıçısı Kenan Sofuoğlu ve eski mili futbolcu Alpay Özalan AK Parti'den, oyuncu Barış Atay HDP'den, geçtiğimiz dönemde MHP milletvekili olan Saffet Sancaklı yine MHP'den milletvekili adayı gösterilmişti. Peki eski futbolcu Saffet Sancaklı milletvekili seçildi mi? Ne kadar oy aldı? İşte detaylar...

Saffet Sancaklı milletvekili oldu mu? Ne kadar oy aldı?

SAFFET SANCAKLI MİLLETVEKİLİ OLDU MU?

Resmi olmayan sonuçlara göre Meclis'e giren ve giremeyen isimler şu şekilde:

Eski motosiklet yarışcısı Kenan Sofuoğlu, AK Parti Sakarya milletvekili seçildi.

Oyuncu Barış Atay, HDP Hatay milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Eski milli futbolcu Alpay Özalan, AK Parti İzmir milletvekili seçildi.

Geçtiğimiz dönemde de MHP milletvekili olan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, MHP Kocaeli milletvekili görevini sürdürecek.

Dikkat çeken diğer isimler ise şöyle: Rümeysa Kadak, İstanbul'dan AK Parti milletvekili oldu.

Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar Elazığ'dan AK Parti milletvekili oldu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in oğlu Barış Palandöken AK Parti'den Malatya milletvekili oldu.

Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç AK Parti'den İstanbul milletvekili oldu.

DİSK başkanlığından siyasete girmek için istifa eden Kani Beko CHP'den İzmir milletvekili oldu.

Ergenekon davasında hapis yatan Mehmet Ali Çelebi CHP'den İzmir milletvekili oldu.

Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur İYİ Parti'den Isparta milletvekili oldu.

DP Genel başkanı Gültekin Uysal İYİ Parti'den Afyon milletvekili oldu.

Gazeteci Ahmet Şık HDP'den İstanbul milletvekili oldu.

Veli Saçılık HDP'den Ankara milletvekili oldu.

Altan Tan, Saadet Partisi'ne ayrılan CHP kontenjanından İstanbul milletvekili oldu.

Saffet Sancaklı kimdir?
Saffet Sancaklı 27 Şubat 1966'da Yugoslavya'nın Tutin şehrinde doğdu. 1968 yılında ailesi ile birlikte Türkiye'ye göç etti. Eğitim hayatına İstanbul Gaziosmanpaşa'da Cemal Gürsel İlkokulu'nda başladı. Ortaokul ve liseyi Vefa Poyraz Lisesinde okudu. Lise öğreniminden sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Fakat sporculuk hayatında futbola olan mesleki ilgisi ve Beşiktaş Futbol kulübündeki profesyonel olarak devam eden futbolculuk yaşantısından dolayı Üniversite hayatını tamamlayamadı.

Lakin 2009 yılında tekrar üniversite sınavına girdi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. Şu anda üniversite öğrenimini; Anadolu Üniversitesi “Kamu Yönetimi” bölümünde devam ettirmektedir.Futbol hayatına 1976 yılında Gazaiosmanpaşa Kültürspor'da başladı. 1985 yılında profesyonel olarak Vefaspor Kulübü'ne imza attı. Daha sonra Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyerspor, Kocaelispor, Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynadı.130'u Süper Lig'de olmak üzere 200'ün üzerinde profesyonel ligde gol attı.Milli takımın her kademesi ve Avrupa Kupaları'nda uzun yıllar mücadele etti.
Saffet Sancaklı, Türk Futbol tarihinin en çok gol atan ilk 10 oyuncusu arasındadır.Aynı zamanda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olarak adlandırılan üç büyük takımda oynayan ilk futbolcu olarak da Türk Futbol Tarihindeki yerini aldı. 1999 yılında profesyonel futbolculuk hayatımı noktaladı.

Aynı sene UEFA Asbaşkanı Sayın Şenes Erzik Bey'in yönlendirmesi ve isteğiyle dünyada 250 kişide olan ve Türkiye'de ilk olan FIFA Futbolcu Menajerliği Lisansını aldı.Uzun yıllar başarılı bir şekilde futbolcu menajerliğini sürdürdü.Bunun yanı sıra çeşitli ticari faaliyetlerde de bulundu. Bu münasebetle ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok geniş bir ticari halka içinde yer aldı.Saffet Sancaklı, 2001 yılında Yıldırımbosnaspor (Bayrampaşa) kulübünde 1 sene başkanlık yaparak kulübü şampiyonluğa taşıdı.2006 yılında TMSF'nin açmış olduğu ihaleyi kazanarak İstanbulspor kulübünü satın aldı ve 2 sene başkanlık görevini yürüttü.2008 yılında binicilik sporuna başlayarak kısa bir sürede milli takım seviyesine kadar yükseldi.Atlı Dayanıklılık (Endurance) dalında 20km, 50km ve 60km yarışlarında Türkiye Şampiyonu olduHem Balkan göçmeni olması sebebiyle, hem de Balkan ülkeleriyle ticari münasebetlerimizin olması hasebiyle, bu ülkelerde yaşayan soydaşlarımızla ciddi derecede diyalogları vardır. Özellikle oradaki soydaşlarımızın, ülkemizdeki yakın akrabalarının oluşturduğu göçmen sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde aktif rol almaktadır. Halen Sancaklı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Saffet Sancaklı milletvekili oldu mu? Ne kadar oy aldı? ile ilgili etiketler saffer sancaklı saffet sancaklı milletvekili oldu mu milletvekili seçimleri milletvekili seçildi mi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.