Sadır Caparov'a açık ara önde! Başkanlık sistemine tam destek

Kırgızistan erken cumhurbaşkanlığı seçimi ve ülkenin yönetim şeklinin belirleneceği seçim için sandık başına gitti. Sandıklardan gelen ilk sonuçlara göre; Sadır Caparov seçimi önde götürürken, seçmenlerin yüzde 80'inin başkanlık sistemine evet dedi. Parlamenter sistem destekçileri ise yüzde 10.86'da kaldı.

Kırgızistan erken cumhurbaşkanığı ve yönetim sisteminin belirleneceği seçimler için erken saatlerde sandık başına gitti, Oy verme işlemi sona erdi. 

Sandıklardan gelen ilk bilgiye göre;  Sadır Caparov önde. Yerel saat ile 08.00'da başlayan oy verme işlemleri gün boyunca sürdü. 3 milyon 563 bin 374 seçmenin bulunduğu ülkede oy verme işlemi 12 saat sonra sona erdi.

ELEKTRONİK ORTAMDA SAYIM

Oy verme işlemleri sona erince oy pusulaları elektronik ortamda sayılmaya başladı. 

Buna göre; Sandıkların yüzde 80,41’i açıldı.

Sadır Caparov'a yüzde 80,6 oy ile öne geçti, Adahan Madumarov . İkinci sırada yüzde 6,55 ile ikinci sırada, Babırcan Tolbayev ise yüzde 2,19 oy ile üçüncü sırada yer aldı.

İlk turda yüzde 50'yi alan adayın seçimleri kazanacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE AÇIK DESTEK

Öte yandan, Referandumun ilk sonuçlarına göre ise, seçmenlerin yüzde 80’den fazlası başkanlık sistemine “evet” derken, seçmenlerin yüzde 10,86’sı parlamenter sistemi destekledi. Seçmenlerin yüzde 4,55’i ise her iki sisteme de “hayır” dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Türkiye seçimlerle ilgili bir açıklama yayınlayarak memnuniyetini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kırgızistan'da 10 Ocak 2021 tarihinde düzenlenen erken Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Kırgız Cumhuriyeti'nin yönetim sistemine ilişkin halkoylamasının huzur ve barış ortamı içinde tamamlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve halkoylaması sonuçlarının dost ve kardeş Kırgızistan için hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye, Kırgızistan'daki demokratik sürecin kapsayıcılık ve toplumsal uzlaşı temelinde neticelendirilmesi yönünde atılacak adımları destekleyecektir." ifadelerine yer verildi. 

Sadır Caparov'a açık ara önde! Başkanlık sistemine tam destek ile ilgili etiketler Kırgızistan seçim bişkek başkanlık seçimi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.