Şadi Yazıcı'dan kreş tepkisi: İnsanların maaşının yarısını alıyorsunuz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'nin Tuzla'da yapmak istediği kreşe ilişkin, Belediye Meclisi'nde konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, istenen iki alandan bir tanesinin özel mülkiyet olduğunu belirtti. Diğer noktanın da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulun alanı olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''20 tane noktaya ruhsat verme imkanı olan İBB, özel bir mülkiyet alanını da içine alarak, para verdirecek. Kötü niyetli kim varsa, hesabı sorulsun.'' ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde 2021'in ilk Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediyeye ait Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin gündeme getirdiği konular görüşüldü.

Burada iddialara yanıt veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, aynı konuların İBB Meclisi'nde de kasıtlı olarak konu alındığını belirterek, ''Tuzla'da İBB'nin kreş yapımı engelleniyor'' ifadeleriyle tepki gösterdi. 

İBB'nin kreş yapmak istediği parsellere neden karşı olduklarını tek tek açıklayan Yazıcı, ''İBB'nin Tuzla'da 90'a yakın parseli var. 20 tanesine istedikleri şekilde ruhsat verip kreş yapabilirler'' ifadelerini kullandı.

İBB'nin algı yaptığı iki noktadan birisinin özel mülkiyet diğerinin de Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bir toprak olduğunu belirten Yazıcı, ''Bakanlıktan görüş bile alınmamış. 20 parselde yapacağınız işlemi yapmıyorsunuz gelip Milli Eğitim alanı olan yere kreş yapmak istiyorsunuz'' dedi.

“10 ADET RUHSAT VEREBİLECEĞİNİZ PARSELİNİZ VAR”

İBB'nin kasıtlı olarak bu iki parsel için teklif verdiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, ''Parsellerin spor alanını da kreş alanına almaya çalışıyorlar. İmar değişikliği hakkı tanınan parselin 4,5 metre yanında aynı yola cephe, böyle bir parseliniz varken bir parseli özel bir şahsa ait olan mülkiyeti ısrarla spor alanından kreş alanına çevirip o adamın yerini de istimlak ederek, para vererek ne yapmaya çalışıyorsunuz? Niyet okumuyorum. İyi niyetlidir mutlaka. Bunun haricinde 10 adet direkt ruhsat verebileceğiniz kreş alanı yapabileceğiniz konut alanları var bu parsellerin içerisinde. 10 adet geçici ruhsat vererek yapabileceğiniz yine parseller var. Bunların hepsini size gösterebilirim'' şeklinde konuştu.

“MİLLETİN EMANETİNE İHANETTİR”

Söz konusu taleplerin vatandaşların emanetine ihamet olduğunu belirten Yazıcı, ücret konusunda da sert sözler sarf etti. Kreşler için 690 TL alındığını, iki çocuk varsa bu ücretin yaklaşın 1400 TL olduğunu belirten Başkan, asgari ücretin yarısını bu şekilde ailelerden aldıklarını vurguladı.

Yazıcı sözlerine, ''Kırtasiye ücretleri, şu ücretleri, bu ücretleri gidiş geliş yol masrafları. Zaten kadını çalıştırıp parasını cebinden alıyorsunuz. Çalıştırıp siz parasını kreşi alıyorsunuz. Bu hesabı hiç yaptınız mı? Ücretsiz yapacaksanız yapın. Sonra biz de iş yaptık diyeceksiniz. İki çocuğu olan kadınlar şu anda veremezler” dedi.

“KREŞİ BEN YAPIP SANA VERECEĞİM”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda 11 tane kreş yapabildiğini eleştiren Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi bütçesinden beş okul yaptıklarını belirterek, ”Kreş için ben artık Büyükşehir’e diyeceğim ki; bırak artık, Tuzla’daki kreşi ben yapayım sana vereyim. Diyeceğim artık. Ayıp. Bir kreştir tutturdu. Sanki çok zor bir şey. Ben yapıp vereyim. Bu ne kadar ayıp bir şey. Yok onu aldı, bunu etti, şunu etti. Hepsi bir kreş. Biz 25 tane Aile Sağlığı Merkezi yaptık. 2 tane jandarma binası. 5 tane okul yaptık. Tuzla Belediyesi’nin bütçesinden. Sizin 11 tane kreşin büyüklüğünden daha fazla biz sadece okul yapıp Milli Eğitim Bakanlığına verdik” dedi.

Şadi Yazıcı'dan kreş tepkisi: İnsanların maaşının yarısını alıyorsunuz ile ilgili etiketler İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla Belediye İBB şadi yazıcı kreş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.