Şadi Yazıcı: Türkiye'nin enerji çalışmalarına karşı gelmek bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir!

Türkiye'nin enerji alanında dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için bulunduğu girişimler, kendilerini "çevreci" olarak lanse eden bazı kesimler tarafından mahkeme yoluyla engellenmeye çalışılıyor. Atılan her adımı dava ederek durdurmaya çalışan bu kesimlere en güzel cevap Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan geldi.

Türkiye, enerji alanında dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için alternatif enerji kaynakları başta olmak üzere farklı yöntemler üzerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’nin bu çalışmaları, ‘Çevreci’ görünümlü bazı kesimler tarafından mahkeme yoluyla engellenmeye çalışılıyor.

Türkiye'nin enerji alanındaki bağımsızlık mücadelesine engel olmaya çalışanlara Başkan Yazıcı'dan ders niteliğinde sözler geldi. Başkan Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin enerji kaynaklarını milli ve yerli hale getirmenin ekonomi için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Başkan Yazıcı, ”Son zamanlarda Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak hatta belki de sıfıra indirmek için yapmış olduğu bazı yatırımları engellemek için aslı olmayan zeminlerde tepinenleri, ülkemizin her adımını mahkemeye taşıyanları haberlerde sıklıkla görüyoruz” dedi.

“TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN YERLİ VE MİLLİ ENERJİYE MECBURUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ”Bununla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum: 31 milyon 398 bin 360 Ton 2021 yılında ithal ettiğimiz ham petrol miktarı.  Her yıl ham petrole milyarlarca dolar ödeme yapıyoruz.  Dış ticaret açığımızın en önemli kaynağı bu ödeme. Enerji kaynaklarımızı milli ve yerli hale getirmek, İyi işleyen bir ekonomi için olmazsa olmaz. Tam bağımsızlık için de buna mecburuz. Yenilenebilir enerji yatırımları; güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, su enerjisi yatırımları bunun için yapılıyor.  Nükleer enerji yatırımlarını da bunun için yapıyoruz. Kendi mühendislerimiz eliyle, geliştirdiğimiz teknolojimizle biz yapıyoruz. Nükleer enerji, Uranyum ve Toryum gibi madenlerden elde ediliyor. Nükleer enerji santrallerini bu madenlerle çalıştıracağız, ülkemizde var olduğunu biliyor ve arıyoruz. Bulacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

"ENERJİ KONUSUNDAKİ BÜTÜN ÇABALAR TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE İÇİN”

Başkan Yazıcı, ”Enerji konusundaki bütün çabalar, tam bağımsız bir ülke için. Bir milli mücadele. Karadeniz’de, Akdeniz’de, Anadolu’nun her köşesinde, bu milli mücadele için Türk mühendisleri inanılmaz bir özveriyle çalışıyor. Petrolse petrol, doğalgazsa doğalgaz, uranyumsa uranyum. Bunları bularak ancak sırtımızdaki bu yükten kurtulabiliriz. Maalesef bu kurtuluş mücadelesine karşı duranlar var. Herkesin alkışlaması gereken çalışmalar, bazıları tarafından mahkeme mahkeme dava ediliyor. Çevre kisvesi giydirilmiş bu davalar, bu milli mücadeleye yük olmaktan, tam bağımsızlığımızı istemeyenlere hizmet etmekten başka bir anlam taşımıyor. İşte Avrupa’nın durumu ortada. Vanaları kısıldığında bile muazzam bir sarsıntı yaşadılar, yaşıyorlar. Bazıları bizi neden benzer bir kadere mahkum etmek istiyorlar? Ne için, kimin adına ve neyi dava ediyorlar? Anlamıyorum. Kınıyorum” dedi.

Şadi Yazıcı: Türkiye'nin enerji çalışmalarına karşı gelmek bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir! ile ilgili etiketler şadi yazıcı enerji
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.