Sadece seçmen değil, sandık başkanı da kısıtlı!

İstanbul’da oy kullanmaması gereken binlerce ‘kısıtlı seçmenin’ oy kullandığı konusu tartışılırken, şimdi de bir ‘kısıtlı sandık başkanı’ tespit edildi. Akıl sağlığı yerinde olmadığı tespit edilen ve babasının başvurusu üzerine 2016 yılında hakkında “Vesayet altına alınması gerekir” raporu alınan K.E.A. Maltepe’de sandık başkanı yapıldı.

31 Mart seçimlerinin ardından yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen sandık kurullarına ilişkin skandalların ardı arkası kesilmiyor. İstanbul Maltepe’de akıl sağlığı yerinde olmadığı için mahkeme tarafından ‘kısıtlanan’ ve vasi tayin edilen bir kişinin sandık başkanı yapıldığı ortaya çıktı.

MAHKEME VASİ ATADI

Yenş Şafak'ın haberine göre: Edinilen bilgiye göre bir kamu kuruluşunda çalışan K.E.A. ciddi psikolojik sorunlar yaşayınca babası E.A. mahkemeye başvurarak kendisinin vasi tayin edilmesini istedi. İstanbul Anadolu 21. Sulh Hukuk Mahkemesi talebi değerlendirmeye alarak akıl sağlığı durumunun tespiti için K.E.A.’yı tam teşekküllü bir hastaneye sevk etti. K.E.A.’yı muayene eden sağlık kurulu “Vesayet altına alınması gerekir. Mahkemece dinlenmesinde yarar yoktur” diyerek raporu mahkemeye gönderdi.

VELAYET ANNEDE

Velayeti almak isteyen baba ile oğlu arasında bir çıkar çatışması olup olmadığını araştıran mahkeme, herhangi bir çatışma olmadığını belirleyince 6 Haziran 2016’da kararını açıkladı. Mahkeme, Türk Medeni Kanunu’nun 405. maddesinde yer alan “Akıl sağlı veya zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır” ifadesini dayanak göstererek K.E.A.’yı kısıtladı, babası E.A.’yı vasi tayin etti. Velayeti alan E.A. 2016 yılının kasım ayında vefat edince, mahkeme yeni bir karar vererek anne G.A.’yı veli olarak atadı.

İŞ YERİ İLÇE DIŞINDA

Skandal da bundan sonra başladı. Maltepe ilçe Seçim Kurulu K.E.A.’yı 31 Mart seçimlerinde sandık kurulu başkanı olarak atadı. Yasalar gereği kısıtlı olduğu için oy kullanma hakkı bile olmayan ve son iş yeri ilçe dışında gözüken K.E.A., Ahmet Rasim İlkokulu’ndaki sandıkta görev yaptı. AK Parti ve MHP’nin konuyla ilgili yargıya başvurması bekleniyor.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart seçimlerinde ilçe hatta il dışından 900’ü aşkın sandık kurulu başkanı ve üyesi atamıştı. AK Parti ve MHP, YSK’ya başvurarak seçimlerin iptalini istemişti.

 

Sadece seçmen değil, sandık başkanı da kısıtlı! ile ilgili etiketler İstanbul YSK Maltepe 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.