"Sadece Menderes’i değil, terbiyeyi de zerafeti de astılar"

Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Mustafa Çalık, merhum Başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idamı ile sonuçlanan 27 Mayıs darbesini Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin katledildiği Kerbela'ya benzetti. Çalık, "27 Mayıs 1960 darbesi Türk Demokrasi Târihinin "KERBELÂ"sıdır. Sadece Menderes’i değil, terbiyeyi de zerafeti de astılar" ifadesini kullandı.

27 Mayıs darbesinin bugün 60. yıl dönümü. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen, sonraki darbelerin ve darbecilerin güç kuvvet bulmasına zemin hazırlayan 27 Mayıs Darbesi'ne demokrasiyi savunan herkes bugün tepkisini gösterdi.

Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Mustafa Çalık da darbeye tepki koyan ve telin eden isimler arasındaydı. Çalık, Vak'a-yı Şerriye diye nitelediği ve Türk Demokrasi'sinin 'Kerbela'sı olarak gördüğü 27 Mayıs darbesine ilişkin bir dizi tweet paylaştı. İşte Çalık'ın dikkat çeken paylaşımları:

"27 MAYIS : "VAK'A-YI ŞERRİYE"NİN 60. YILI...

27 Mayıs 1960 darbesi Türk Demokrasi Târihinin "KERBELÂ"sıdır ! ! !

Nefret ve şiddetle tel'in ediyoruz!

"27 Mayısçı" katiller, sadece üç vatan evlâdını değil, daha neleri asmadılar ki!..
Bir tek Millete, Milletin temsilcilerine ve millî irâdeye düşman değillerdi, Menderes'in şahsında "zarâfet"e de düşmandılar...
Zarâfeti de astılar!..

Muhatapları, "terbiye" sahibi insanlardı; hâlbuki, 27 Mayısçı eşkiyalar, fert fert zâten çok "terbiyesiz" heriflerdi...
Terbiyeyi de astılar!
Darbe sabahı, bütün DP ileri gelenlerini kurşuna dizselerdi eğer, "Yassıada yargılamaları" kadar büyük bir cinâyet işlemiş olmazlardı.

"Sadece Menderes’i değil, terbiyeyi de zerafeti de astılar"

Öyle yapmadılar. Gûya bir mahkeme kurdu, 27 Mayısçı katiller. Kendileri kadar aşağılık bir takım hukuk cânilerini de cübbe giydirip kürsüye oturttular ve kâh mahkemeye çıkarıp, kâh koğuşa götürüp, milletine hizmet etmiş bu insanlara 15 aydan çok âdice işkence ettiler.

Öyle bir mahkeme kurup öyle bir "muhakeme" ettiler ki, masum insanları, Menderes ve arkadaşlarından evvel hukuku "astılar"! Bir tek vicdanları ve hâfızaları asamadılar. "Sehpa"sını bulabilseler onu da asacaklardı.

Şimdi, her 27 Mayıs geldikçe millî vicdan ve hâfızada yeniden asılıyor zarâfetin, terbiyenin, millî irâdenin, hukukun, Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın ve Fatin Rüştü Zorlu'nun katilleri..."

"Sadece Menderes’i değil, terbiyeyi de zerafeti de astılar" - Resim : 2

"Sadece Menderes’i değil, terbiyeyi de zerafeti de astılar" ile ilgili etiketler Adnan Menderes 27 Mayıs fatin rüştü zorlu hasan polatkan mustafa çalık kerbela
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.