Sade kavurma nasıl yapılır? Kurbanlık kavurma tarifi

Sade kavurma nasıl yapılır? Kurban bayramlarının olmazsa olmazı, her evde sevilerek yenilen sade kavurmanın tarifini sizler için araştırdık. İşte en iyi sade kavurma tarifi.

Sade kavurmanın nasıl yapıldığını merak edenler için en iyi tarifi araştırdık. Kurban Bayram'ında ağızınızda eriyecek lokum gibi bir sade kavurma tarifi. Sofralarınızın baş köşesini kaplayan sade kavurma tarifini hazırlamak çok kolay.

Sade kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken sadece birkaç püf nokta var.En önemlisi, etler suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısmak ve uzun bir süre kısık ateşte pişirmek. Böylelikle yumuşacık etler elde edeceksiniz.

Sade kavurma nasıl yapılır?

SADE KAVURMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

300 gram kuşbaşı dana eti
-1 adet soğan
-1 tatl kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karabiber
-1/2 su bardağı sıcak su

SADE KAVURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

-Kuşbaşı etleri, kanları varsa yıkayın ve süzün.

-Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın.

-Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.

-Etler suyunu çekince içerisine ince doğranmış soğanları ekleyin. Karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

-Ocağın altını en kısık ateşe getirin ve arada karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin.

-Yumuşayan etlere baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sade kavurma nasıl yapılır? Kurbanlık kavurma tarifi ile ilgili etiketler Kurban Bayramı sade kavurma tarifi nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.