Saçları en hızlı ne uzatır? En hızlı saç uzatma yöntemi hangisidir? Saç uzatıcı maskeler...

Saçları en hızlı ne uzatır sorusu özellikle kadınların gür ve sağlıklı saçlar için yanıtını merak ettiği sorulardan. Düzenli yapılan bakımların işe yaramaması sonucu en hızlı saç uzatma yöntemleri araştırılıyor. Peki evde saç uzatmak için neler yapılır? İşte detaylar...

Saçları en hızlı ne uzatır? Kadınların ve saç dökülmesi yaşayan vatandaşların merakla araştırdığı konu saçların uzatılması. Sağlıklı beslenmeyle paralel ilerleyen saç uzatma işlemi ve ince telli ve zeyıf saçların nasıl kalın ve sağlık yapılabileceği merak ediliyor. Peki en hızlı saç uzatma yöntemi hangisidir? Evde saç uzatmak için neler yapılır? İşte detaylar..


SAÇLARI EN HIZLI NE UZATIR?

1. Yumurta akı
Saçlarınızı uzatmanız için ilk doğal yöntemimiz ve hepinizin evinde olan şey; yumurta. "Yumurta kokmaz mı?" dediğinizi duyar gibiyiz. Ama merak etmeyin, yumurtanın kokusu saçınızda kalmayacaktır. Yumurta akını saçınıza güzelce sürdükten sonra, streç filmle sardığınız saçlarınızı birkaç saat bu şekilde bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Bu yöntem sayesinde hem saçlarınız daha hızlı uzayacak hem de 10 kat daha güçlü saçlara sahip olacaksınız.

2. Saçlarınızı tarayın
Bunu genellikle hepiniz yapmaktasınız. Peki, saçlarınızı taramanın saç uzamasına nasıl etkisi var? Saçlarınızı taramak saç diplerinize masaj yaparak kan akışını hızlandırmanızı ve böylece saçlarınızı beslemenizi sağlayacaktır. Beslenen saçlarınız ise daha hızlı uzama gösterecektir. Geniş dişli fırça seçerseniz de, saçlarınızı tararken kırılmaktan kurtarmış olursunuz.

3. Yağ karışımlı kür
Aktarlardan uygun fiyatlara satın alabileceğiniz yağlar ile hazırlanan kür tarifinde sıra. Üçer damla biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağına, ikişer damla kekik ağacı yağı ve sedir ağacı yağını karıştırın. Oluşan yağ karışımını kısık ateşte ısıtıp, saç diplerinize masaj yaparak yedirin.

4. Patates suyu - Bal - Yumurta sarısı (Maske)
Saçlarınızı hızlı uzatacak bir diğer tavsiyemiz ise, yine evinizde bulabileceğiniz malzemelerle yapacağınız bir maske tarifi. Haşlanmış patatesin suyu, bal ve yumurta sarısını karıştırarak oluşturduğunuz maskeyi, saç diplerinizden başlayarak aşağıya doğru uygulamalısınız. Bu maske ile saçlarınız hem hızlı uzayacak hem de nemli saçlarınız olacaktır.

5. Aloe vera maskesi
Aloe vera birçok bakım ürününde kullanılmaktadır. Özellikle cilt bakımında kullanılan aloe verayı sizler de saçlarınızın çabuk uzaması için kullanabilirsiniz. Yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 fincan aloe verayı güzelce karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyin ve ardından saçlarınızı durulayın. Bu maskeyi düzenli aralıklara yaparsanız, canlı, parlak ve uzun saçlarınız olacaktır.

6. Elma sirkesi
Yine elinizin altında olan malzemelerden biri; elma sirkesi. Burada dikkat etmeniz gereken, sirkenizin organik olması. Marketlerden aldığınız çoğu sirke katkı maddesi içermektedir. Organik elma sirkeniz var diyelim. Peki nasıl kullanacaksınız? Saçlarınızı uzatmak için yapacağınız tek şey, durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi katmak. Elma sirkesi saç köklerinizi besleyecek ve sonunda daha uzun saçlara sahip olabileceksiniz.

Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir? İşte sağlıklı ve hızlı saç uzatma maskeleri!

SAÇ UZATICI MASKELER

SOĞAN MASKESİ

Soğan içeriğindeki sülfür ile oldukça zengin bir besindir. Birçok insan saç uzatma konusunda kokusundan dolayı çekinse de saç uzatma konusundaki etkisi bilimsel araştırmalar sonucunda netleştirilmiştir. Aynı zamanda erken saç beyazlamasına dahi soğan suyunun tedavi etkisi bulunmaktadır.
Soğan maskesi hazırlanışı: 4 adet soğanı ufak parçalar haline getirerek 1 litre suyun içerisine koyun ve 10 dakika boyunca kaynatın. Kaynattığınız bu soğan suyunun soğuması için bir kenara bırakın ve soğuduktan sonra suyu süzün. Duşta saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu su ile durulayın.

YUMURTA MASKESİ

Yumurta yapısal olarak proteinden oluşmaktadır. Saçın sağlıklıklı olması için dışarıdan alacağınız protein en iyi etkiyi gösterir. En doğal protein kaynağı olan yumurtayı saç bakımınızın her bölümünde güvenle kullanabilirsiniz.
Yumurta maskesi hazırlanışı: 1 veya 2 yumurta beyazı, 1 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 yemek kaşığı bal güzelce çırpın ve elde ettiğiniz bu karışımı saçınıza uygulayın. 15-20 dakika bekletip yıkayın. Uygulama sonrasında saçınızı havlu ile sarmanız etkisini daha iyi göstermesine neden olacaktır.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, faydaları saymakla bitmeyen bir besindir. Özellikle saç köklerini uyarır ve saçların hızlı uzamasına parlayıp sağlıklı görünmesine neden olur. Saç derinizin pH seviyesini dengede tutmasına yardımcı olur. Tavsiye edilen kullanım, saçınızı durulamadan önce durulama suyuna damlattığınız bir miktar elma sirkesi ilave edebilirsiniz. Kokusu rahatsız ettiği durumlarda ise yine bu suyun içerisine birkaç damla lavanta yağı ilave ediniz…

ALOE VERA MASKESİ

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiğimiz cilt için vazgeçilmez bir nimet olan aloe vera saç için de bolca fayda sağlıyor. Gece yatmadan önce saçınıza süreceğiniz aloe vera hem saçın parlamasını sağlar hem de hızlı uzamaya destek olur. Sabah uyandığınızda elbette saçınızı yıkamanız gereklidir.

HİNT YAĞI MASKESİ

Hint yağı içerdiği omega 6 ve E vitamini sayesinde saç köklerini güçlendirerek saçların sağlıklı uzamasını sağlar. 2 yemek kaşığı hint yağını parmak uçları ile masaj yaparak tüm saç derisine uygulayın. Bu uygulamayı mümkünse akşam yatmadan önce yaparak sabaha kadar etki etmesi için bekletmeniz önemlidir. Sabah doğal içerikli şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Saçları en hızlı ne uzatır? En hızlı saç uzatma yöntemi hangisidir? Saç uzatıcı maskeler... ile ilgili etiketler sağlık saç uzatma yöntemleri en hızlı saç nasıl uzar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.