Saçları ağardı ama gencecik çocukları tahrikten vazgeçmiyorlar

Boğaziçi işgal girişimi ve yaşanan provokasyonların planlanıp, çağrıların yapıldığı clubhouse adlı uygulamada 'İkbal medyası' da tahriklere başladı. Nevşin Mengü'nün daveti ile uygulamaya girdiğini açıklayan Serdar Akinan yaşananları 'Gezi provası' olarak nitelendirip, polisin eylemcilere çok sert davrandığına ilişkin algı oluşturmaya çalıştı. Ancak clubhouse uygulamasında moderasyonu yürüten öğreneciler bu çıkışa çok net itirazda bulundu, "siyasi" değil, "akademik" hak aradıklarını belirtti

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlatılan tartışma tam anlamıyla provokasyona dönüşmüş durumda. 

Terör örgütlerinin içinde olduğu, CHP, HDP ve TİP gibi sol tandanslı siyasi partilerin de destek verdiği provokasyonlara 'İkbal medyası' da katıldı.

Birkaç gündür konuyla ilgili yoğun tartışmaların yapıldığı yeni iletişim platformu clubhouse'daki o oturumlardan birine bugün ilk kez katılan Serdar Akinan, Boğaziçi öğrencilerinden hiç beklemediği bir "balans ayarı" aldı.

"Buraya ilk kez giriyorum, Nevşin Mengü davet etti galiba ilk kez beni" diyerek söze başlayan Akinan, ardından sohbet ortamındaki öğrencilere, Kadıköy'de yaşanan gerginliği abartarak "Ben böyle sert müdahale görmedim." dedi.

"Gezi provası gibiydi, polisin müdahalesi çok sertti.  Çok gösteri izledim böyle müdahale görmedim çok sertti. O çocuğu rıhtımda darp etmeleri vs." diyen Akinan, ardından, "Süleyman Soylu'nun kendi ikbali için beklentileri olduğu biliniyor" şeklinde bir cümle kurarak konuyu farklı bir boyuta taşımak istedi.

Ancak 
Akinan'ın bu abartılı sözlerine, kanalın moderasyonunu yürüten öğrenciler net şekilde itiraz etti. Gezi Parkı benzetmelerini ve siyasi göndermeleri kabul etmeyen Katia adında bir öğrenci, "Boğaziçi mezunu bir öğrenciyim, derin komplolar yok, bir şeyler dönmüyor arkada, bir grubun parçası da değiliz. Kimse bir örgüt üyesi değil, bağlı olduğumuz tek şey Boğaziçi kültürü" dedi.

Oturumun moderatörü olan Furkan adlı öğrenci ise "Kişilerin 'politik' ikballeri dışında, burada sorun 'akademik'. Rektörün seçimle gelememesi konusu bizim odak noktamız bu" diyerek Akinan'ın çabasını boşa çıkarttı. 

Saçları ağardı ama gencecik çocukları tahrikten vazgeçmiyorlar ile ilgili etiketler Nevşin Mengü Boğaziçi Üniversitesi serdar akinan provokasyon Clubhouse
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.