Saç Dökülmesinin Nedeni Yanlış Tarama Olabilir! Saç Bakımı İçin Altın Kurallar

Saç dökülmesi kimi zaman vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Kimi zaman ise yanlış bakımlardan. Saçlarınıza iyi bakmak istiyorsanız bu kurallara uymalısınız. İşte detaylar...

Saçlar güzelliğinizin bir parçası. Saçları daha parlak ve dolgun yapmak için doğru tarak kullanmalısınız. İşte detaylar...

Saçınızı yanlış yöne tarıyor olabilirsiniz

Tarağı yukarıdan aşağıya hareket ettirmek saçınızı foliküllerinden çekebilir, hasarına ve kırılmasına neden olabilir. Düğümlenen telleri çözmenin en iyi yolu, uçlardan birkaç cm uzakta başlamak ve köklere kadar dikkatlice ilerlemektir. En etkili teknik, saçınızı birkaç parçaya ayırmak ve her parçadaki karışıklıkları ayrı ayrı gidermek gibi gözüküyor.

Sadece saçınızın uçlarını tarıyor olabilirsiniz

Saçınızı uçlarından çözmeye başlamak daha iyi olsa da bu köklerini ihmal edeceğiniz anlamına gelmemeli. Saç deriniz, buklelerinizin güzelliği ve sağlığı için gerekli olan besin açısından zengin yağlar üretir. Bu yağların saç uçlarına kadar dağılması saçınızı parlak hale getirecek ve elektriklenmeyi önleyecek. Saçınızı taramak aynı zamanda kafa derinize nazik bir masaj yapmanızı sağlar bu da kan akışını artırır ve saçlarınızın sağlıklı uzamasını kolaylaştırır.

Tarak seçiminiz yanlış olabilir

Doğru tarağı kullanmak saçınızın kırılmasını önleyebilir ve "kötü saç günleri"ni önleyebilir. Dalgalı ve kıvırcık saçlarınız varsa, düğümleri kolayca çözeceği için "kürek tarak"lara şans verin. Saçınız ince ve hacimli değilse "yaban domuzu kılı" olarak geçen taraklar, saçlarınıza zarar vermeden veya köklerinizi çekmeden saç tellerinizden nazikçe kayacaktır.

Saç Dökülmesinin Nedeni Yanlış Tarama Olabilir! Saç Bakımı İçin Altın Kurallar ile ilgili etiketler saç dökülmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.