Saç dökülmesine ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

Günümüzde birçok kişinin en sık karşılaştığı sorunlardan biride saç dökülmesidir. Günlük hayatı olumsuz etkileyen, genellikle stresten kaynaklanan bu durumun nasıl geçeceğini ve neyin iyi geleceğini vatandaşlar merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Saç dökülmesine ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Saç dökülmesi herkes için rahatsız edici bir durumdur. Birçok kişi günlük hayatta karşılaştığı bu durumun nasıl geçeceğini araştırmaya devam ediyor. Hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarından biri saç dökülmesine iyi gelecek doğal yöntemleri sizler için araştırdık. Peki, Saç dökülmesine ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Saç dökülmesine ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR?

Demir eksikliği ve anemi saç dökülmelerinin en büyük sebeplerinden biridir. Demir içeren besinlerin daha sık tüketilmesiyle bu sorunun önüne geçilebilmektedir. Stres saç dökülmesinin bir diğer sebebidir. Uzun süre stres altında kaldıysanız, bir travma geçirdiyseniz 3-6 ay gibi bir süre sonra saçlarınızın hızla döküldüğünü fark edebilirsiniz. Tıp dünyası, günde ortalama 30-40 civarında saç telinin dökülmesini normal saymaktadır. Bundan fazlası saç dökülmesi olarak kabul edilmektedir. Saç dökülmesini doğal yöntemler ile azaltmak mümkündür. 

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

C vitamini açısından güçlü olan meyveler bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekle kalmaz, güneş, hava kirliliği gibi saça zarar veren etmenlerden de en az şekilde etkilenmemize yardımcı olur. Dolayısıyla C vitamini açısından zengin meyveleri tüketmek saç dökülmesine de iyi gelir. Zeytinyağı saç derisinde oluşan aşırı kuruluk nedeniyle zayıflayan saçları ve saç köklerini besler. Saçları yumuşatır ve doğal parlaklık verir. Dulavraotu yağı saç derisine uygulandığında saçların uzamasını teşvik ettiği ve saç derisini yumuşatarak kökleri beslediği bilinmektedir.

Çay ağacı yağı fazla yağı alır ve saçların aşırı yağlanmasını önler. Ayrıca saç derisini nemlendirerek kuruluğa neden olan mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarının olumsuz etkilerini azaltır. E vitamini saçın doğal zaman örgüsünde uzaması için ihtiyaç duyulan vitaminlerin başında geliyor. Dolayısıyla E vitamini açısından zengin ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler saçların sağlığına kavuşması açısından oldukça faydalıdır. Kalsiyum ve protein içeren yoğurt saçların uzamasına ve saç köklerinin beslenmesine de yardımcı olur. Saç derisini toksinlerden temizleyen, saç derisine yakın bölgelerdeki kan dolaşımını artıran sarımsak bu özellikleriyle saç dökülmesine karşı savaşır ve yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Saç dokusunu ve saç köklerini güçlendiren sarımsağın bu özelliklerinden faydalanmak için onu çeşitli karışımlar içinde kullanarak saç derinize nüfuz etmesini sağlamalısınız. Bu açıdan sarımsağa benzeyen diğer bir besin ise soğan. Soğanda yer alan kükürt kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve yeni saçların çıkması için gerekli olan kolajen üretimini artırır. Soğanı da tıpkı sarımsak gibi çeşitli karışımlar içinde kullanarak tüketmelisiniz.

 

Saç dökülmesine ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler 2019 Saç saç bakım saç dökülmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.