Saç boyamak orucu bozar mı? Oje sürmek, saç boyamak oruç bozan şeyler mi? Diyanet İşleri fetvayı verdi!

On bir ayın sultanı Ramazan bu gece sahur ile birlikte başlıyor. Bu kutsal ayı ibadetle geçirmek isteyenler ise orucu bozan ve bozmayan halleri araştırmaya başladı. Merak edilen bir durum da saç boyamak. Özellikle oruçluyken, baç boyamak orucu bozar mı sorusuna cevap aranıyor. Diyanet ise bu konuya açıklık getirdi.

Saç boyamak Ramazan ayına denk geldiyse akıllara saç boyamak oruç bozar mı sorusu geliyor. Diyanet İşler Başkanlığı da oje sürmek, saç boyamak gibi hususların orucu bozup bozmayacağı konusuna fetvayla açıklık getirdi.

Özellikle Ramazan ayında yapılan saç boyama, oje sürme gibi kişisel bakımların oruç bozup bozmadığı konusunda endişeler olabiliyor. 

SAÇ BOYAMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç, bir şey yemek içmek ya da cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kişisel bakım, saç boyama ya da oje sürme gibi durumlar oruç bozmaz.

Diyanet’in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; Oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz.

Saç boyatmak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyanır mı?

Buna göre oruç tutan kişi makyaj yaptığı takdirde orucuna herhangi bir zarar gelmez. Aynı şekilde oruçluyken saç da boyanabilir. Ancak ağızdan ve burundan herhangi bir maddenin girmemesi için önlemlerin alınması gerekiyor.

 

Saç boyamak orucu bozar mı? Oje sürmek, saç boyamak oruç bozan şeyler mi? Diyanet İşleri fetvayı verdi! ile ilgili etiketler oruç saç boyamak orucu bozar mı orucu bozan haller
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.