Sabır Duası oku! Sabırla ilgili hadis ve ayetler hangileri? Sabır Duası Arapça Türkçe okunuşu

Sabır, zorluklar karşısında gösterilen metanet takınılan tavırdır. Üzüntü ve başa gelen belalar karşısında sabır etmek için sabır duasına ihtiyacımız vardır. Sabır ile ilgili birçok hadis ve ayet vardır. Sabır duasının Arapça Türkçe okunuşuna haberimizde yer verdik.

Her müslüman için en elzem davranışlardan biri de sabırlı olmaktır. Zorluklar ve belalar karşısında gösterilen metanet, sabır bir sonraki hayatımız için belirleyici olmuştur. Sabırla ilgili ayet arayan, sabır duası ezberlemek isteyenler için hadis ve ayetlerde sabır başlıklı haberimizde yer verdik.

SABIR DUASI OKU!

Sabır duası adı altında bir dua yoksa da sabretmekle ilgili sabırlı olmakla ilgili birçok hadis ve ayet vardır. Kur'an-ı Kerim'de sabredenler müjdelenmiştir. 

Sabır Duası Oku - Sabırla İlgili Sözler, Ayetler ve Hadisler - Sabır Duası Arapça Türkçe Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Elem neşrah leke sadrek

2- Ve vada'na 'anke vizreke

3- Elleziy enkada zahreke

4- Ve refa'na leke zikreke

5- Feinne me'al'usri yüsren

6- İnne me'al'usri yüsren

7- Feiza ferağte fensab

8- Ve ila rabbike ferğab

SABIR DUASI ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Senin için bağrını açmadık mı?

2- İndirmedik mi senden o yükünü?

3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?

4- Senin şanını yüceltmedik mi?

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.

6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!

7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!

8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

SABIR İLE İLGİLİ HADİSLER

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) , kendisinden sürekli yardım isteyenlere yardım ettikten sonra yine de istemeleri üzerine onlara afif olmalarını, müstağni davranmalarını ve sabırlı olmak için çaba göstermelerini öğütlemiş; böyle yapmaları halinde Allah'ın kendilerine yardım edip ihtiyaçtan kurtaracağını bildirmiş, "Hiç kimseye sabırdan daha hayırlı ve geniş bir nimet verilmedi" buyurmuştur (Buhârî, "Zekât", 50; "Riḳāḳ", 20; Müslim, "Zekât", 124).

Hz. Ali'nin, "Allahım! Senden sabır diliyorum" dediğini duyan Resûlullah, "Bu sözünle Allah'tan ağır bir imtihan istemiş oldun; O'ndan âfiyet dile!" buyurmuştur (Müsned, V, 231, 235; Tirmizî, "Daʿavât", 93).

Resûl-i Ekrem sıkıntıya uğramanın istenen bir durum olmamakla birlikte böyle durumlar başa geldiğinde sabırlı olmayı öğütlemiştir (Buhârî, "Cihâd", 112; Müslim, "Cihâd", 20).

Çocuğunu kaybetmenin acısıyla ağlayan bir kadına Resûlullah'ın, "Allah'tan kork, sabırlı ol!" sözüne karşılık, "Benim derdimden sen ne anlarsın!" şeklinde tepki gösteren kadın, daha sonra kendisine nasihat edenin Resûlullah olduğunu öğrenince ondan özür dilemiş, bunun üzerine Hz. Peygamber, "Sabır ilk sarsıntı sırasında gösterilen metanettir" buyurmuştur (Buhârî, "Cenâʾiz", 32, 42; Müslim, "Cenâʾiz", 14, 15).

SABIR İLE İLGİLİ AYETLER

Bakara Suresi, 45. ayet: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.

Bakara Suresi, 153. ayet: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bakara Suresi, 155. ayet: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.

Sabır Duası oku! Sabırla ilgili hadis ve ayetler hangileri? Sabır Duası Arapça Türkçe okunuşu ile ilgili etiketler İslamiyet sabır duası oku sabır duası türkçe arapça
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.