Sabiha Gökçen’de yolcu sayısı yüzde 34 arttı

Türkiye'deki aşılama oranlarının artması ve salgın tedbirleriyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayılarında artış yaşandı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bu yılın ilk 7 ayında 11,8 milyon yolcu geçiş yaptı. Yolcu sayısı da geçen yıla oranla yüzde 34 artış gösterdi.

Salgın tedbirleri ve aşılama oranlarının hızla yükselmesi ile Türkiye’deki havalimanlarında yolcu sayıları hızla artıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bu yılın ilk 7 ayında 11,8 milyon yolcu geçiş yaptı. Yolcu sayısı da geçen yıla göre yüzde 34 artış gösterdi.


Terminal içinde hem ana girişte hem de iç hat ve dış hat ikinci güvenlik noktalarında bulunan fast track hızlı geçiş noktaları, özellikle yoğun saatlerde yolculara önemli oranda zaman kazandırıyor. Yine terminal içinde bulunan check-in cihazları sayesinde yolcular, sıraya girmeden uçuş işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor. Ayrıca terminaldeki self bagaj cihazları ile de yolcular yine sıraya girmeden kendi bagajını uçağa kendileri veriyorlar.

Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’ye ait web sitesi ve mobil aplikasyon da hem terminale gelmeden önce hem de terminal içinde yolculara zaman kazandıracak birçok yolcu dostu uygulama içeriyor. Özellikle terminal içinde uçağa hızlı bir şekilde gitmeyi sağlayan navigasyon uygulaması yolculardan yoğun ilgi görüyor. Uçuş durumunu takip etmek isteyen yolcular uçuşa kaydolarak uçağı kaçırma stresini yaşamıyor.

Sabiha Gökçen’de yolcu sayısı yüzde 34 arttı


E- PASAPORT HİZMETİ İLE SIRA BEKLEMEDEN GEÇİŞ HİZMETİ

Dış hat pasaport kontrolü noktasında bulunan e-pasaport hizmeti ise sıra beklemeden, dijital bir şekilde pasaport kontrolünden hızlıca geçilmesine olanak sağlıyor. Öte yandan İSG tarafından bu yıl başında hizmete sokulan e-ticaret platformu shop@saw (shopatsaw.com) üzerinden online alışveriş yapma imkanına sahip olan yolcular, daha terminale gelmeden siparişlerini vererek zaman kazanıyorlar.

DHA

Sabiha Gökçen’de yolcu sayısı yüzde 34 arttı ile ilgili etiketler Sabiha Gökçen Havalimanı yolcu sayısı artış salgın dönemi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.