Sabah yazarı, Serdar Turgut ve Ertuğrul Özkök'ün izinde...

Sabah yazarı Mevlüt Tezel: Bu işin şakası yok, adam ciddiymiş! Doktorlar, penisindeki küçülmeye 'vasküler hasarın' yol açtığını ve bunun kalıcı olabileceğini aktardı!

Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, Hürriyet'ten ayrılan Ertuğrul Özkök'ün boşluğunu hissettirmemeye kararlı...

Tezel, geçtiğimiz gün köşesinde dünya çapında prezervatif satışlarının düşmesini konu alan bir makale yazmıştı. Sabah yazarı, pandemi nedeniyle otellerin kapanmasının satışlara büyük zarar verdiğini aktarmıştı.

Mevlüt Tezel cinsellik konulu yazılarına bugün de bir yenisini ekledi.

ABD'de bir kişinin, koronavirüs nedeniyle penisinin küçüldüğünün ortaya çıkmasıyla ilgili tartışmalara değinen Tezel, konunun ciddi olduğunu belirterek, "Beyler bu işin şakası yok, adam ciddiymiş! Doktorlar, penisindeki küçülmeye 'vasküler hasarın' yol açtığını ve bunun kalıcı olabileceğini aktardı." diye yazdı.

Mevlüt Tezel, "Kovid-19 boyu kısaltıyor mu?" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Geçtiğimiz hafta ABD'de 'Slate' adlı radyo programında 30 yaşlarındaki bir erkeğin Kovid-19 virüsünü kaptıktan sonra penisinin boyunun yaklaşık 4 santim kısaldığı ve ereksiyon sorunu yaşadığına dair yazdığı mektup okunmuştu. Ve sosyal medyada adamla hunharca dalga geçilmişti.

Beyler bu işin şakası yok, adam ciddiymiş! Doktorlar, penisindeki küçülmeye 'vasküler hasarın' yol açtığını ve bunun kalıcı olabileceğini aktardı.

Bu olaydan sonra konuyla ilgili bilimsel araştırmalar hız kazandı. Son dönemde yapılan araştırmalar gözden geçiriliyor.

DOĞUM ORANI DÜŞTÜ

Örneğin ABD'de Miami Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, virüs enfekte olan dört erkekten, ereksiyon sorunu yaşadığı için penis protezi olacak iki erkekten ve hiçbir sorunu olmayan, hastalığı da geçirmemiş iki kişiden penis dokusu alındı. Araştırmacılar, aylar geçmiş olmasına rağmen penis dokusunda virüsün izlerine rastladı.

Ne ilet virüsmüş! Girdiği yerden aylarca çıkmıyor!

Ünlü World Journal of Men's Health dergisinde geçtiğimiz haziran ayında yayınlanan araştırma sonuçlarında da virüsün, erkek cinsel organına kan pompalanmasını kısıtlayabileceği belirtilmişti.

College London Üniversitesi tarafından 2021 yılı temmuz ayında gerçekleştirilen araştırmada ise Kovid-19 geçiren 56 ülkeden 3 bin 762 Kovid-19 hastası üzerinde bir araştırma yapılmıştı. Bu araştırmada da bazı erkeklerde cinsel organların boyutunda hem penis hem de testislerde bir küçülme gözlenmişti.

Tüm bu araştırmalar ABD'li adamın 'penisim küçüldü' mektubunu yazınca tekrar gündeme geldi.

Karantina döneminde tüm dünya eve kapanınca doğum oranlarının artacağı düşünülüyordu ama aksine doğum oranları da düştü. Daha önce dünyaca ünlü bir firmanın prezervatif satışlarının yüzde 40 oranında düştüğünü de yazmıştım.

Çin hükümeti çocuk yapana birçok teşvik sunuyor, neredeyse madalya takacak. Ancak Çin'de bile geçtiğimiz yıl doğum oranlarında rekor düşüş yaşandı.

Doğum oranı en az düşen Afrika ülkeleri aynı zamanda Kovid-19 salgınından da az etkilenenler!

Doğum oranlarındaki düşüşte ekonomik, sosyal birçok nedenden biri de Kovid-19 virüsü yüzünden küçülen, gücünü kaybeden penisler olabilir!

Bu arada virüs yüzünden benzer sorunlar yaşayanlara dünyaca ünlü ürolog Dr. Ashley G. Winter kan akışını teşvik etmek için 'penis şınavı'nı öneriyor.

Özetle aşı olmak için önemli bir neden daha.

Bu yazıyla Serdar Turgut'un bir yazıda en çok penis yazma rekorunu da kırdım galiba!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Sabah yazarı, Serdar Turgut ve Ertuğrul Özkök'ün izinde... ile ilgili etiketler penis Mevlüt Tezel köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.