Sabah yazarı Övür sordu: Ayda 100 bin TL'yi nereden buldunuz?

Villasına kaçak yapı eklemesi ve iskansız dairesinden sonra 'Belediyeleri haraca bağladı' haberleriyle gündeme gelen CHP'li Aykut Erdoğdu sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalar yaptı. CHP'nin Barış Akademisyenlerini maaşa bağladığını söyleyen Erdoğdu, "Akademisyenlere 3 yıl boyunca aylık 100 bin TL maaşları ben ödemek zorunda kaldım." dedi. Sabah yazarı Mahmut Övür ise Erdoğdu'ya "Ayda 100 bin lirayı nereden buldun?" diye sordu.

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Moda'da, değeri 5 milyon lira olan deniz manzaralı 176 metrekare iskânsız dubleksinin ortaya çıkan ve daha önce de İzmir Çeşme'de aldığı villaya kaçak tadilat yaptığı öğrenilen Aykut Erdoğdu şimdi de partisinin belediye başkanlarını haraca bağladığı iddialarıyla gündeme geldi. Sabah'ın gündeme getirdiği habere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğdu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ERDOĞDU'DAN İTİRAF ÜSTÜNE İTİRAF

Erdoğdu açıklamalarında, Barış Akademisyenlerinin CHP tarafından maaşa bağlandığını, maaşların açıktan/elden ödendiğini, ödenen maaşların ayda 5.000 TL olduğu detaylarını tek tek açıkladı. Erdoğdu, CHP'nin sözde akademisyenlerin açıklamasının içeriğinin suç unsuru olan kısımlarını kabul ettiğini de belirtmiş oldu.

Sabah yazarı Övür sordu: Ayda 100 bin TL'yi nereden buldunuz?

Sabah yazarı Övür sordu: Ayda 100 bin TL'yi nereden buldunuz? - Resim : 2

Sabah yazarı Mahmut Övür de Aykut Erdoğdu'nun itiraf niteliği taşıyan açıklamalarına değindi. Övür, “Akademisyenlere 3 yıl boyunca birkaç MYK üyesinin kişisel desteği dışında aylık yaklaşık 100 bin TL maaşları ben ödemek zorunda kaldım..." diyen Erdoğdu'ya "Peki ayda 100 bin lirayı nereden buldun?" diye sordu.

Övür söz konusu yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Müthiş bir itiraf... Bir muhalefet partisi düşünün, üniversitelerden terörle iltisaklı bildiri yayınlama gerekçesiyle uzaklaştırılan akademisyenlere aylarca maaş ödüyor. Hem de ayda 100 bin lira gibi ciddi bir rakamdan söz ediyoruz.

Siyasi tarihimizde bir partinin, hükümete meydan okuyan "muhalif" akademisyenlere maaş ödediği görülmüş mü bilmiyorum ama CHP bu yanıyla da tarihe geçmiş oldu.

Bu yüzden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu paranın kaynağını açıklamak zorunda. Kendi belediye başkanları bile resmi kanaldan böyle bir para vermeyi göze alamazken, CHP nasıl aldı ve o parayı kimlerden topladı?

Bir soru da kim olduklarını çok merak ettiğim o paraları alan akademisyenlere: Para karşılığı muhalefet etmek nasıl bir duygu, bu sizi hiç rahatsız etmedi mi?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sabah yazarı Övür sordu: Ayda 100 bin TL'yi nereden buldunuz? ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu akademisyenler aykut erdoğdu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.