Sabah yazarı Dilek Güngör, Yiğit Bulut'u mu kastediyor?

Dolarda pazartesi gününden bu yana yaşanan dalgalanma ve bunun piyasalara yansımaları devam ederken, Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör isim vermeden ilginç bir gönderme yaptı. Ekonomi yönetimi çerçevesinde verilen bazı demeçleri eleştiren Güngör, " Ekonomide çok seslilik görüntüsü yatırımcıyı ikna etmez, bilakis kafa karıştırır." dedi. Bu sözler, bugün 3 ayrı kanalda piyasalardaki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Yiğit Bulut'u getirdi.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, dolarda yaşanan dalgalanmalardan sonra konunun ekranlardan gelişigüzel değerlendirilmesine tepki gösterdi.

Özellikle yabancı yatırımcının gözünün Türkiye üzerinde olduğu bu dönemde yetkili kaynaklardan yapılan açıklamalar doların ateşini düşürmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın "Serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir" sözleri dolardaki dalgalanmayı kesti ve aşağı yönlü dönüş hızlandı.

Bu aşamada Dilek Güngör, "Naçizane tavsiye... Ekonomide çok seslilik görüntüsü yatırımcıyı ikna etmez, bilakis kafa karıştırır." sözleriyle ekonomide çok sesliliğin dezavantaj yaratabileceğine dikkat çekti.

Bu sözler kafalarda 'Dilek Güngör Yiğit Bulut'u mu kasdediyor?' sorusunu getirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut bugün art arda çıktığı 3 kanalda dövizdeki dalgalanmalar ve ekonomi yönetimi konusunda açıklamalar yapmıştı.

 

Sabah yazarı Dilek Güngör, Yiğit Bulut'u mu kastediyor? ile ilgili etiketler Dolar Yiğit Bulut dilek gungor Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.