Sabah yazarı Barlas, "Türkiye'de riski krizi yok" diyerek öneriler sıraladı

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Türkiye'de kıtlık riski olmadığının altını çizdi. Gıda krizinin tüm dünyayı etkilediğini vurgulayan Barlas, "Yapmamız gereken, fiyat artışlarını dizginleyip gelirleri artırmak" dedi.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında açlık ve gıda krizlerinin tüm dünyayı etkilediğini belirterek, Türkiye'nin çok avantajlı olduğunu söyledi. Barlas, "Yapmamız gereken, fiyat artışlarını dizginleyip gelirleri artırmak. Türkiye'de kıtlık riski yok" ifadelerini kullandı.

Mehmet Barlası'ın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

Açlık ve gıda krizleri tüm dünyayı etkiliyor. Amerika'da bebek maması sıkıntısı yaşanırken Hindistan buğday ihracatını yasakladı. Tedarik zincirinin kırılması tüm dünyada büyük bir sorun. Bu açıdan Türkiye çok avantajlı durumda. Yapmamız gereken, fiyat artışlarını dizginleyip gelirleri artırmak. Türkiye'de kıtlık riski yok.

YENİ HAVALİMANI ÇOK ÖNEMLİ

Dün Türkiye'de yaşanan en önemli gelişme ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize-Artvin Havalimanı'nı açmasıydı. Deniz üstüne yapılan bu havalimanının açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Cumhur İttifakı'nın altını çizen Erdoğan, açılış konuşmasında darbe dönemlerine değindi ve Türkiye'nin 100 yılda bir gelen fırsatları bu defa kaçırmayacağını söyledi. Birçok unsurlarıyla bünyesinde ilkleri barındıran bu havalimanı Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı özelliğini de taşıyor. Bu havalimanıyla daha fazla vatandaşımız havayoluyla uçmanın konforunu yaşayacak. Dahası, bu havalimanı sayesinde Türkiye'nin kuzey komşularıyla ilişkilerini daha da geliştirmesi bekleniyor.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sabah yazarı Barlas, "Türkiye'de riski krizi yok" diyerek öneriler sıraladı ile ilgili etiketler Mehmet Barlas Gıda Türkiye kıtlık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.