Sabah ABD Konsolosluğu çalışanının FETÖ ilişkisini yazdı! Büyükelçi Bass, Hilal Kaplan'a küstü...

Sabah gazetesinin FETÖ’cülerin ABD Konsolosluğu ile ilişkisini deşifre eden manşetinden sonra ABD Büyükelçisi John Bass’tan skandal bir karara imza attı. Bass, Sabah yazarı Hilâl Kaplan’a yaptığı daveti gazetenin manşetinden dolayı iptal etti ve bunu son derece yakışıksız bir mesajla Kaplan’a bildirdi.

Hilâl Kaplan kişisel Twitter hesabından ABD Büyükelçiliği’nde John Bass’ın vedası için bugün yapılacak toplantıya gitmek üzereyken Sabah’ın bugünkü manşetinden dolayı aranarak davetinin iptal edildiğinin bildirildiğini açıkladı.

Kaplan davet edilen 7 gazeteciden biri olarak gitmek üzere hazırlandığı sırada Büyükelçilik sözcüsünün kendisini aradığını ve gazetenin bugünkü manşetinden dolayı davetinin iptal edildiğini söylediğini aktardı.

hilal_kaplan

Hilâl Kaplan ABD Büyükelçiliğinden gelen iptal kararını Twitter hesabından duyurdu:

“Bugün John Bass’ın veda basın toplantısına davet edilen 7 gazeteciden biriydim. Biraz önce tam çıkmaya hazırlanırken ABD Büyükelçiliği sözcüsünden telefon aldım. Gazetem Sabah’ın bugünkü manşet haberinden ötürü toplantıya davetimin iptal edildiğini özür dileyerek söyledi. Mevzu gazeteciliğimle alakalı değilmiş, Sabah’ın manşetinden ötürüymüş. Ben de ‘Bunun karar alıcısının siz olmadığınızı biliyorum.’ dedim, doğruladı. Devam ettim: ‘Lütfen gidin John Bass ve başka kim bu kararı aldıysa söyleyin. Bundan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bazı gazetecileri akredite edip, diğerlerini etmemekle suçlamaya hiç hakları yok. Üstelik Bass sadece bir Büyükelçi ve haberi dahi yapmayan kişiyi dışlıyor. Erdoğan ise Cumhurbaşkanı ve her gün hakkında onlarca negatif haber yapılıyor.’ dedim.

john_bass

Bass ile daha önce hiç tanışmamıştım ve ona soracak sorularım olduğu için gidecektim. Özellikle MİT tırlarının durdurulmasını sağlayan FETÖ İmamlarının neden defalarca Konsolosluk hatlarıyla görüştüğü ve 1982den beri ABD Büyükelçiliği çalışanı olan irtibat görevlisi Metin Topuz’un kayıtlı görevliler listesinde görünmediğini…

Bana yapılanı şu andan itibaren bilen ve bugün o toplantıya giden muhalif gazetecilerin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akreditasyon sistemi hk tek kelime etme hakları kalmamıştır. Tam John Bass’e göre bir veda oldu. Tarihimizdeki en başarısız ABD Büyükelçisine güle güle diyorum! Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

sabah_mansIet

Sabah ABD Konsolosluğu çalışanının FETÖ ilişkisini yazdı! Büyükelçi Bass, Hilal Kaplan'a küstü... ile ilgili etiketler Hilal Kaplan Sabah Gazetesi John Bass metin topuz abd büyükelçiliği
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.