Saatler geri mi alınacak? Kış saati uygulamasına mı geçiliyor 31 Ekim? Türkiye'de saat kaç?

Türkiye'de bir dönem uygulanan kış saati uygulaması, kış aylarına girmemize çok az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Diğer taraftan, akıllı cihazlarda daha önceki senelerde yaz ve kış saati uygulamasına göre saatlerin değişiklik gösterdiği biliniyor. Ayrıca Türkiye 2016 yılından itibaren sabit saat uygulamasına geçmişti. Peki, saatler geri mi alıncak? 31 Ekim bugün kış saatine mi geçilecek? 2021 kış saati uygulaması devam mı edecek? Ayrıntılar haberimizde...

Bir dönem uygulandığı bilinen yaz ve kış saati uygulaması, ekim ayının sonuna gelinmesi ile birlikte araştırılan konular arasında yer alıyor. Akıllı cihazlarda daha önceki senelerde yaz ve kış saati uygulamasına göre saatlerin değişiklik gösterdiği biliniyor. Ancak 2016 yılından beri sabit saat uygulamasında yer alan Türkiye için “Saatler geri mi alındı?" soruları sorulmaya başlandı. Peki, 31 Ekim saatler geri mi alınacak? Detaylar haberimizde...

Saatler geri mi alınacak? Kış saati uygulamasına mı geçiliyor 31 Ekim? Türkiye'de saat kaç?

SAATLER GERİ Mİ ALINACAK?

Dünyanın pek çok yerinde 30 Ekim Cumartesi gününü 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece kış saati uygulaması başladı. Bu kapsamda; saatler 1 saat geri alındı. Ancak Türkiye'de 2016 yılında yürürlüğe giren karar ile sabit saat uygulaması halen devam ediyor.

Saatler geri mi alındı ve şu an saat kaç gibi sorular, günün en çok merak edilenleri arasında öne çıkıyor. Bunun nedeni ise, Türkiye'de bazı cep telefonlarının yaz ve kış saati olarak iki farklı modunun aktif olarak kullanılıyor olması. Elektronik aletlerini saatlerin ileri veya geri alınması durumunda saat karmaşası her yıl iki defa yaşanıyor. Türkiye'de saatler geri alınmadı ve kış saatine geçilmedi. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz.

KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GERİ Mİ DÖNÜLDÜ?

İlk olarak 2016 yılında yürürlüğe giren karar ile bu yıl ve her yıl ileri saat (sabit saat) uygulaması devam edecek. Türkiye sabit saat uygulamasına geçti ve otomatik saate ayarlı elektronik aletler saatleri geri aldı. Kış saati 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yürürlükten kaldırıldı. Böylelikle kış saati uygulaması sona ermiş oldu.

Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat (yaz saati) uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek.

 

Saatler geri mi alınacak? Kış saati uygulamasına mı geçiliyor 31 Ekim? Türkiye'de saat kaç? ile ilgili etiketler saat saatler geri alınacak mı saat uygulaması
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.