"Biz HDP ile düşman değiliz"

Son günlerde özellikle MHP tarafından kapatılması yönünde çağrılarda bulunulan HDP, 4 partiden randevu talebinde bulundu. HDP'ye ilk yanıt veren ise Saadet Partisi oldu. Görüşmeye ilişkin konuşan Saadet Partisi, "Biz HDP ile düşman değiliz" açıklamasında bulundu.

Muhalefet partileri arasında süren müzakerelere HDP de dahil oldu. Diyalog zeminini genişletme çabasına girişen HDP, CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden randevu talep etti.

Olumsuz yanıt alacağını düşündüğü AK Parti, MHP ve İYİ Parti için bir adım atmayan HDP'ye ilk yanıt Saadet Partisi'nden geldi.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN OLUMLU YANIT

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Pervin Buldan ile Mithat Sancar'ın randevu talebine olumlu yanıt verdi.

 Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, HDP ile yapılacak görüşme öncesi DW Türkçe'ye açıklamalarda bulundu.

HDP İLE NEDEN GÖRÜŞÜYORLAR?

HDP'yle neden görüştüklerine ilişkin konuşan Aydın yaptığı açıklamada HDP ile Saadet Partisi'nin düşman olmadığını belirtti.

"DÜŞMAN DEĞİLİZ"

"83 milyon insan olarak hiçbirimiz uzaydan gelmedik." diyen Aydın, "HDP'ye oy verenler de bizim arkadaşlarımız, köylülerimiz, esnafımız, bizim insanımız. Birbirimizin düşmanı değiliz. Türkiye'nin sorunları var ve konuşmak istiyoruz. Çözümü ancak diyalogla buluruz" ifadesini kullandı.

 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni "sakat sistem" olarak tanımlayan Aydın, "Hem partili bir cumhurbaşkanı var hem de bu cumhurbaşkanının olağanüstü yetkileri var. 600 milletvekili olan parlamentoda çoğunluk da cumhurbaşkanında. Denge ve denetlemenin olmadığı bir sistemde Türkiye'de yaşadığımız sıkıntı, yozlaşma ortada" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne alternatif bir sistem çalışması yürüten Saadet Partisi, bu çalışmasını yakında kamuoyuyla ayrıca paylaşmayı planlıyor.

 

"Biz HDP ile düşman değiliz" ile ilgili etiketler Saadet Partisi HDP Temel Karamollaoğlu görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.