Saadet'in kararı seçimden 1 hafta önce!

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle ilgili konuştu. İttifak görüşmeleri ile ilgili görüşü sorulan Asiltürk, bunu açıklaması durumunda bir bölünmenin meydana geleceğini işaret ederek, kiminle ittifak yapılacağını seçime bir hafta kala açıklayacaklarını söyledi.

Son dönemde Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılımı konusundaki tartışmalarla ilgili Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ten açıklama geldi.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından evinde ziyaret edilen Oğuzhan Asiltürk, Kudüs TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'AÇIKLARSAM BÖLÜNME MEYDANA GELEBİLİR'

Gönlünün Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu açıkça söylemese de niyetini belli eden Oğuzhan Asiltürk, 'ittifak' konusundaki görüşünü açıklarsa bir bölünmenin meydana gelebileceğine işaret etti.

Saadet'in kararı seçimden 1 hafta önce!

SEÇİME BİR HAFTA KALA AÇIKLANACAK

Bu nedenle görüşünü açıklamayacağını, ne yapacağının kalbinde duracağını ifade eden Asiltürk, kiminle ittifak yapılacağını seçime bir hafta kala açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

ASİLTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARINA KARAMOLLAOĞLU'NDAN YANIT

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Oğuzhan Asiltürk'ün açıklamalarına düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

Partinin iç meselelerinin kamuoyu önünde tartışılmasının doğru olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, "Bizim siyasi olarak bir araya geldiğimiz arkadaşlar temel ilkeleri özümsemiş insanlardır. Onun için partimizde inşallah böyle çatlaklar meydana gelmez. Bu konularda parti içi organlarında gündeme gelir, karar verilir." diye konuştu.

Saadet'in kararı seçimden 1 hafta önce! - Resim : 2

ASİLTÜRK - KARAMOLLAOĞLU ARASINDA GERİLİM

Temel Karamollaoğlu ile Oğuzhan Asiltürk arasındaki gerilim aylar öncesinde başladı.

Süreç somut olarak Temel Karamollaoğlu'nun, İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim'i görevden almasıyla başladı.

Temel Karamollaoğlu, İstanbul İl Başkanlığı görevine Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı'yı atadı.

Oğuzhan Asiltürk'ün desteğini alan Abdullah Sevim, koltuğunu Ömer Faruk Yazıcı'ya 19 gün boyunca devretmedi.

Görevden alınan Abdullah Sevim, yaptığı açıklamada, "YİK Başkanımızın kararı doğrultusunda görevime devam edeceğimi, 29 Kasım’daki kongrede yeniden İstanbul İl Başkan Adayı olduğumu tüm kardeşlerime ilan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ancak devam eden süreçte Abdullah Sevim koronavirüse yakalandı ve Ömer Faruk Yazıcı bu dönemde İstanbul İl Başkanlığı'na giderek koltuğu devraldı.

 

Saadet'in kararı seçimden 1 hafta önce! ile ilgili etiketler Saadet Partisi Cumhur İttifakı Oğuzhan Asiltürk ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.