Saadet Partisi'nin zorunlu din dersi kararına sert tepki: GİK üyesi "Hepimiz rahatsızız" dedi

Saadet Partisi GİK Üyesi Selman Esmerer, partisinin zorunlu din dersinin kaldırılması için 'evet' demesine tepki gösterdi. Partisinin Milli Görüş çizgisinden ayrılmasına ve CHP ile HDP'ye yakınlaşmasına tepki gösteren Esmerer, "Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan (Saadet Partililer olarak) hepimiz rahatsızız" dedi.

Saadet Partisi'nin GİK üyesi Selman Esmerer, partisinin zorunlu din dersinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonu kurulmasına "evet" demesini eleştirdi.

Katıldığı bir zoom toplantısında partinin Milli Görüş esaslarından ayrılışını ve CHP ve HDP ile temaslarının zorunlu din dersinin kaldırılmasına "evet" diyecek seviyeye gelmesini eleştiren Selman Esmerer şu ifadeleri kullandı:

"HEPİMIZ RAHATSIZIZ"

"Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan (Saadet Partililer olarak) hepimiz rahatsızız.

"VAHİM BİR OLAY VAR"

Özellikle vahim bir olay var. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'nın katıldığı toplantıda din dersinin zorunlu ders olarak çıkarılmasına Saadet Partisi olarak hem evet diyor hem de Kürt federasyonu kurulmasına evet diyor.

Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez. Bunlar diyor ki sadece biz parlamentoya girelim bizim geleceğimiz garanti olsun."

 

Saadet Partisi'nin zorunlu din dersi kararına sert tepki: GİK üyesi "Hepimiz rahatsızız" dedi ile ilgili etiketler Saadet Partisi Zorunlu din dersi karar Selman Esmerer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.