Saadet Partisi'nin de yer aldığı Kasım Süleymani'yi anma töreninde protesto

İran'ın emperyal siyasetinin uygulayıcısı olan ve bölgede mezhepçiliği körükleyerek büyük acılara sebebiyet veren Kasım Süleymani onuruna düzenlenen organizasyona yapılan protesto damga vurdu. Saadet Partisi'nin de katıldığı program esnasında "Katil İran, Katil Süleymani" sloganları atıldı.

İran Büyükelçiliği, Türkiye'de bazı siyasilerin ve yazarların katılımıyla 'Kasım Süleymani anması' gerçekleştirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin yıl dönümünde yapılan çevirim içi anma programı katılımcılardan bazıları tarafından protesto edildi.

SAADET PARTİSİ DE KATILDI

Zoom programı üzerinden yapılan programa İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'in yanı sıra İranlı yetkililer ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Emin Güneş de katıldı.

Saadet Partisi'nin de yer aldığı Kasım Süleymani'yi anma töreninde protesto - Resim : 2

KATİL İRAN SLOGANLARI

Duyurusu günler öncesinden yapılan programa, Süleymani karşıtları da katıldı.
Program devam ederken ''Katil İran, Katil Süleymani'' sloganları atıldı.

Sloganlar karşısında program davetlilerinin şaşkınlık yaşadığı gözlendi.

SAADET PARTİSİ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDEYDİ

Türkiye sınırında, İran'ın emperyal siyasetinin uygulayıcısı olan ve bölgede mezhepçiliği körükleyerek büyük acılara sebebiyet veren Süleymani onuruna düzenlenen bu organizasyona Saadet Partisi'nin üst düzey bir ismi katılımcı olarak göndereceğini açıklaması oldukça tepki toplamıştı.

 

Saadet Partisi'nin de yer aldığı Kasım Süleymani'yi anma töreninde protesto ile ilgili etiketler Kasım Süleymani İran Türkiye Saadet Partisi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.