Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılıyor? O ziyaret ne sonuç doğuracak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etti. Bu gelişme sonrası, son seçimlerde Millet İttifakı ile ortak hareket eden Saadet Partisi'nin, Cumhur İttifakı saflarına geçebileceği iddia edildi. Milli Görüş'ün önemli isimleri söz konusu ziyareti ve olası sonuçlarını SuperHaber'den Mevlüt Yüksel'e değerlendirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta perşembe günü öğle saatlerinde, Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü Ankara'daki evinde ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından sürpriz görüşmeye ilişkin çarpıcı iddialar siyaset kulislerine bomba gibi düştü!

Millet İttifakı ile geçtiğimiz seçimlerde ortak hareket eden Saadet Partisi'nin söz konusu görüşme sonrası Cumhur İttifakı eksenine kayacağına ilişkin söylentiler yüksek perdeden dillendirilmeye başlandı.

Milli Görüş'ün önemli isimlerinden Asiltürk'ün, tıpkı partinin tabanı gibi, Millet İttifakı ile ilişkilerden rahatsız olduğu ve bu konuda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile çok sert fikir ayrılıkları bulunduğu öne sürüldü.

Karamollaoğlu ise sürpriz ziyarete ilişkin, "İttifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız. Bu görüşmeler iyidir" yorumunu yaptı.

Peki bu kritik görüşme, Milli Görüş'e bir ömür vermiş, özgül ağırlığı yüksek isimleri tarafından nasıl karşılandı?.. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Türk siyasi tarihi açısından büyük önem arz eden bu geleneğin "aksaçlılarına" mikrofon uzattı ve görüşlerini aldı... 

''SAADET, CHP'NİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLDU MİDEM KALDIRMIYOR''

Konuşmasına Milli Görüş'ün eski çizgisinden uzak olduğunu vurgulayarak başlayan Necmettin Erbakan'ın avukatı Fuat Sağıroğlu, ''Ben rahmetli Erbakan hocanın vefatından sonra istifa ederek aktif siyaset yaşantımı sonlandırdım. Şu anda da Milli Görüş geleneğini göremediğim için uzak duruyorum.'' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin Millet İttifakı ile iş birliği yapmasını kabul edilebilir bir şey olarak görmediğini belirten Sağıroğlu, ''Benim tasvip edeceğim şeyler değil. Hangi şartlarda Millet İttifakı ile anlaşacakları onların takdiridir. Onlar adına değerlendirme yapamam ama Saadet Partisi, CHP'nin koltuk değneğine dönüştü.'' dedi.

Saaadet Partisi'nin, PKK'ya destek verenlerin yer aldığı bir yapının içerisinde yer almasının midesini kaldırdığını vurgulayan Sağıroğlu, ''Hocadan sonra siyasetin tadı kalmadı, Temel Bey'in de çıkışlarının hepsinin altyapısı boş. Dumanlı ortamda çok da bir şey söylemek istemiyorum'' şeklinde konuştu.

''İTTİFAKLARA SİSTEM İTİYOR, BARAJ DÜŞERSE İTTİFAK OLMAZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama yapan, bir dönem Refah ve Saadet Partisi'nden Üsküdar Belediye Başkanı, Yılmaz Bayat ise, ''Oğuzhan bey, hepimizin ağabeyi. Onun da ağabeyidir. Ziyaret etmesi çok normal bir şeydir. Biz öyle bakıyoruz meseleye'' dedi.

Saadet Partisi'nin söz konusu görüşmenin ardından Millet İttifakı'ndan ayrılacağı iddialarına da değinen Bayat, ''İttifakları konuşmanın manası yok, çünkü ortada bir seçim yok. İttifaklar prensipler dahilinde yapılır. Seçim kanunu partileri bir ve beraber olmaya itiyor. Hükümet yüzde 10 barajını düşürse buna ihtiyaç olmayacak'' ifadelerini kullandı.

TBMM'de her siyasi görüşün yer alması gerektiğne vurgu yapan eski Üsküdar Belediye Başkanı, ''Yapılması gereken barajın düşürülmesi, partileri bir araya getirmenin anlamı yok. Söz konusu baraj kararı ANAP'ın yıkımına neden oldu. Sistemin değişmesi gerek'' görüşünü savundu.

Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılıyor? O ziyaret ne sonuç doğuracak?
Yılmaz Bayat

 

''ERBAKAN HOCA CHP'YE TAVİZ VERMEMİŞTİ!"

Sürpriz ziyarete ilişkin fikrini açıklayan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer ise, ''Son derece önemli ve olumlu bir gelişme. Kutuplaşmak iyi değil. İttifak olur, olmaz önemli değil ama 80 milyon kişi kardeşiz. İletişim yüksek seviyede olmalı. Maalesef hem iktidar hem de muhalefet tarafı çok sers üslup kullanıyor.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birçok problemi olduğunu vurgulayan Esmerer, ''Vakit kaybediyoruz, 'Sözde Cumhurbaşkanı' gibi tartışmalar bize vakit kaybettiriyor.'' dedi.

Milli Görüş'ün her parti ile görüşebileceğini vurgulayan siyasetçi, ''İlişkiler olur ama Milli Görüş, prensiplerinden vazgeçmez. Erbakan Hoca da CHP ile koalisyon kurmuştu ama herhangi bir taviz vermedi, projelerini hayata geçirdi.'' şeklinde konuştu.

Aileyi yıkan, Türk milletinin geleceğini tehlikeye atan her türlü oluşumun karşısında olup ses getirmek gerektiğini vurgulayan Esmerer,  ''CHP bunu destekliyor, başka bir parti bunu destekliyor. Bu bizi bağlamaz. Biz buna karşıyız. Yeri geldiğinde bizi bağlamaz dememiz gerekir'' dedi.

Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılıyor? O ziyaret ne sonuç doğuracak? - Resim : 2
Selman Esmerer

 

 

 

Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı katılıyor? O ziyaret ne sonuç doğuracak? ile ilgili etiketler Cumhur İttifakı Saadet Partisi Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan Selman Esmerer Yılmaz Bayat Fuat Sağıroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.