Çavuşoğlu: S-400'ler tamamen bizim kontrolümüzde olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Letonya'da mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu S-400'lerin kontrolünün Rusya'da olacağı iddialarına yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Bu sistem tamamen bizim kontrolümüzde olacak" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara ile Washington arasında kriz yaratan S-400 hakkında açıklamalarda bulundu.

S-400'ler konusunda Washington'a sistemin NATO'ya entegrasyonu için teknik komite kurulmasını önerdiklerini belirten Çavuşoğlu "S-400'ler NATO sistemine entegre edilmeyecek tamamen bizim kontrolümüzde olacak" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, S-400'lerin F-35'ler için tehdit olduğu iddiaları içinse, "Eğer tehdit olsaydı şimdiye kadar olurdu. F-35'ler uzun süredir S-400'lerin konuşlandığı bölgelerde uçuyor" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun, Letonya Dışişleri Bakanı Edgards Rinkevics ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında S-400’lere ilişkin açıklamalarının detayları şöyle:

“ABD'nin S-400'lerin F-35'lere tehdit oluşturduğu gibi bir iddiası var. Biz çok net bir şekilde ifade ettik bu sistem tamamen bizim kontrolümüzde olacak, NATO sistemlerine entegre edilemeyecektir. ABD’lilerin bu konudaki iddiaları gerçek olsaydı bu noktadaki bence S-400’lerin F-35’lerin teknolojisine yetişmiş olması gerekirdi. Baltık bölgesi olsun, Suriye olsun kuzey bölgelerde S-400’ler F-35’lerin teknolojisine yetişmiş olacaktı. Suriye’de Rusların kontrpolünde S-400’ler var, aynı şekilde Amerikan uçakları, İsrail F-35’leri bu bölgede uçmaya devam etmektedir. Sınırın diğer tarafında da Norveç sınırında S-400’ler konuşlandırıldı ve burada Norveç F-35’leri uçmaktadır. Eğer bu iddia doğru olsaydı çoktan olmuş olurdu. Bu değerlendirmeyi teknisyenler yapmalı. Biz Amerikalılara ve NATO’ya bir teklifte bulunduk. Ortak teknik çalışma grubu kurulması önerisinde bulunduk. Bu değerlendirmeyi kendilerinin yapması, bu grubun bulgularını bizimle paylaşmasını istedik ve müttefikimiz ABD’nin iddialarını değerlendirmesini istedik”

Çavuşoğlu: S-400'ler tamamen bizim kontrolümüzde olacak ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu S-400
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.